Smagens time i Hjerting var de lokale råvarers dag

Onsdag den 6. oktober gik 35 modige børn ind til en gourmetmiddag med ukendt menu på Hjerting Badehotel

Hent artikel som PDF her

MADKULTUR – I fine kjoler og småbitte habitter kom de, de 35 modige børn, som onsdag den 6. oktober deltog i Smagens time på Hjerting Badehotel. Modige, fordi menuen var ukendt – og fordi der skulle siges farvel til mor og far, inden de gik ind til middagen.
”Hvad skal vi have at spise,“ spurgte en modig pige uden at få andet et smil og et ”det får du se” med på vejen ind i restauranten. Men det tog hun pænt.
Smagens dag var dedikeret til de lokale råvarer. Det var temaet for Smagens dag i år. De kommende gourmeter skulle lære, hvorfor lokale råvarer er godt for miljøet, hvornår de forskellige råvarer skal spises – og hvor de kommer fra. En quiz hjalp med til at fastholde det lærte.

Der serveres ’gåsevin’ ved de fire unge gæsters bord. Mere lokalt, sundt og enkelt kan det vel næppe være.

Der serveres ’gåsevin’ ved de fire unge gæsters bord. Mere lokalt, sundt og enkelt kan det vel næppe være.

Deres udstendte skyndte sig at knipse nogle billeder, inden maden kom på bordet, mens tjenerne serverede kold ’gåsevin’. Og vi fik snakket med Huxi, der delte bord med tre andre børn, Le, Sofia og Vincent.
”Det er første gang, jeg er med. Jeg glæder mig,” sagde han uden at blinke.

Huxi, Le, Sofia og Vincent havde fået et hjørnebord.

Huxi, Le, Sofia og Vincent havde fået et hjørnebord.

Menukortene røbede nu, hvad der ventede de spændte, meget unge middagsgæster rundt om ved bordene.
Først stod den på friteret øster med ’dildmayo’. For et år siden ville redaktøren nakkehår have strittet, men efter at have smagt Jesper ’Oyster King’ Voss’ grillede østers og hans østers med jordbær på Fanø, var jeg rolig for de små poder.

 Stemningen var meget forventningsfuld. Disse to piger fik god tid til at gå med at studere menukortet og diskutere det.


Stemningen var meget forventningsfuld. Disse to piger fik god tid til at gå med at studere menukortet og diskutere det.

Næste ret var fiske-taco med friteret kulmule og salsa. Mums.
Tredje ret var sliders – en slags mini-burgere – med oksekød, gulerod og majskolbe fra en lokal leverandør.
Endelig, og det var nok uhyre populært, så kom desserten: Hjemmelavet vaffel med brombærsorbet, karamel og friske brombær. Perfekt til årstiden.

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Tekst:

Relaterede artikler

Top