God stil hos dagens unge gæster i restaurant Strandpavillonen.
BØRNETIME – Dugene var strøget, håret var redt, og de fleste albuer væk fra bordet, da Smagens Time oprandt på Hjerting Badehotel den 12. oktober.
Det er et landsdækkende arrangement, der skal give børnene smag for restaurantliv og finere madlavning. Hjerting var repræsenteret med den eneste restaurant her i området, og 35 heldige børn fik plads i hotellets gourmetrestaurant Strandpavillonen.
Hurtigt udsolgt
”Billetterne blev sat til salg en søndag, og allerede mandag morgen var de væk. Flere har ringet og spurgt, om vi kunne klemme nogle flere ind, men vi ville gerne kunne holde overblikket og give børnene en god oplevelse,” fortæller salgschef Mie Hyttel, Hjerting Badehotel.
Børnene kunne nyde en cremet jordskokkesuppe til forret, fulgt af langtidsstegt svinekam og rundet af med ’moderne æblekage’ til dessert. Dagens ’hvidvin’ var Aqua Panna, og det hele var inkluderet i billetten til 150 kr.
”Vi har valgt, at det er vores elever, der skulle sammensætte menuen ud fra de obligatoriske ingredienser, vi skulle bruge i år: Rapsolie, svinekød og æbler,” siger Mie Hyttel.
Fremtidens kunder
Hjerting Badehotel deltog for første gang i Smagens Time for to år siden, men sidste år var restauranten optaget af et arrangement.
”Vi har da planer om at være med igen næste år,” oplyser salgschefen.
”Det er ikke noget, vi tjener på, men det er jo fremtidens kunder, og det er fedt at give børnene den oplevelse og lære dem noget om lidt finere mad og restaurantbesøg.”
Og børnene? De så ud til at nyde det i fulde drag.
Deres udsendte valgte dog at give dem madro og liste af efter et par hurtige billeder, for den sultne lokale verdenspresse var talrigt til stede midt i maden.