Skibet er ladet med hygge og røverhistorier gennem 50 år

FØDSELSDAG – Den officielle fødselsdag er først 22. april, men ingen gæster på vandhullet og restauranten Ship Inn har vist nogen sinde forpasset chancen for festlig sang og bægerklang.

De gode historier stod i kø ved fejringen forleden, hvor den 50-årige institution ved Hjerting Badehotel var stuvende fyldt med glade gæster og gode minder siden starten i 1968. Her åbnede hotelejer Peter Petersens far, H.C., i sin tid Ship Inn med forbillede i de engelske pubber.

Pubs og fodbold hører sammen, og spillerne fra SGI Fodbold havde nærmest klublokale på Ship Inn, hvor man også kunne se de indtelefonerede kampresultater på en tavle, så man ikke skulle vente på ’Vestkysten’ om mandagen.

Og ve dem, der kom hjem med dårlige resultater – så vankede der minuspoint hos ’Mor Karen’, som sammen med ’Bibi’ var blandt legenderne bag baren.

I starten lå Ship Inn i tæt konkurrence med Strandgården, en hedengangen restaurant der lå overfor skulpturen Hjertingfisker, men ejeren lavede et taktisk selvmål: Han hævede ølpriserne fra 2,75 til 3,25 kroner og forlangte desuden entré.

Så fodboldspillerne flyttede til Ship Inn, der også lagde borde til drabelige rafleturneringer i ’Hjerting-løgn’. Selvfølgelig også til fødselsdagsfesten, men historierne fra raflebordene egner sig ikke til en pæn og sandruelig avis.

”Den hvide kasse har været med i baren i alle 50 år, så ingen må smide den ud nu,” lød en af de mange historier fra Peter Petersen.

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top