Nyt sundhedshus skal stå klar til sommer

SUNDHEDSHUS – Hjerting er på vej til at få et nyt sundhedshus med læge, apotek og andre sundhedsydelser som speciallæge og fysioterapeut på sigt.

Navnet er Langlihuset, og foreløbig er kun skiltet endeligt på plads på de tidligere administrationsbygninger for KJ Industries.

Men initiativtageren forventer en hurtig afklaring og ser store muligheder.

”Det bliver et løft for hele Hjerting at få sådan et sted – det mangler vi jo her,” siger Ulrik Gammelgaard, tidligere adm. direktør og ejer af KJ Industries.

”For folk i Hjerting må det være dejligt at få et lokalt sundhedshus, og samtidig får vi bygningerne udnyttet på en god måde.”

KJ Industries var en af Hjertings store gamle virksomheder med over 300 medarbejdere i sin storhedstid. Efter en konkurs i 2013 flyttede de nye hollandske ejere sidste år de resterende 30 medarbejdere til Esbjerg Havn, og Gammelgaard beholdt bygningerne på Havborgvej.

”Jeg drøftede mulighederne med kommunen, der fortalte om et stort behov for en praktiserende læge her i Hjerting, hvor der er stigende befolkningstal. Så kommunen er meget velvillig overfor planerne,” fortæller Ulrik Gammelgaard

Plan & Miljøudvalget godkendte 20. januar, at der bliver lavet ny lokalplan, så KJ-grunden bliver en del af det lokalcenter, der indeholder Fakta lige overfor.

Socialdemokraterne i udvalget stemte dog imod med henvisning til, at området egner sig bedst til boliger, men arbejdet kan nu gå videre.

”Vi har en tidshorisont på et halvt års tid for etablering af huset, om alt går vel,” siger Ulrik Gammelgaard, der ikke vil kommentere, om han er i konkrete forhandlinger med interesserede læger, apotekere eller andre ydelser.

 

Fem lejemål i alt

På samme adresse driver Ulrik Gammelgaard i forvejen virksomheden French Pharmacy med engrossalg af kosmetik og hudpleje sammen med sin hustru Marianne Gammelgaard, der også driver Kosmetisk Klinik Esbjerg samme sted.

Foreløbig er Bodyshape Esbjerg, der tilbyder fedtfrysning af genstridige deller, flyttet ind som ny lejer.

Gammelgaard regner med fem lejemål i den ca. 2.000 kvm. administrationsbygning med fælles reception, frokostrum m.m.

”Ideen er at gøre det attraktivt ved, at lejerne kan bruge den samme administration og samtidig trække på hinandens faglige viden,” forklarer Ulrik Gammelgaard, der ikke har nogen aktuelle planer for de 7.000 kvm. produktions- og lagerbygninger.

”Lige nu koncentrerer vi os om kontordelen. Men interesserede kan leje sig ind på lageret, der kan opdeles, som man ønsker.”

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top