Langlihuset melder fuldt hus med nye læger på plads

Mathias Munk og Susanne Thybo har åbent for nye patienter hos Lægerne Havborgvej.

LÆGEPRAKSIS – Lægerne Havborgvej er sidste skud på sundhedshuset Langlihuset i Hjerting, som dermed kan melde fuldt hus.

Med de nye beboere er der hele to lægepraksiser i huset, eftersom Falck også driver lægehuset i stueplan, der blev startet som regionsklinik. Tilmed har begge huse åbent for tilgang af nye patienter, selvom der er generelt er stor lægemangel i Esbjerg, og lukket for at komme ind de andre steder i centrum.

Læge Susanne Thybo driver Lægerne Havborgvej og har flyttet sin praksis fra Borgergade, hvor parterne gik hver til sit, og valget faldt på Langlihuset i Hjerting som nyt hjemsted.

Alt under ét tag

”Her er de bedste betingelser for at drive en god praksis og alle muligheder for samarbejde med vores naboer. Vi har jo øre-næse-hals læge, øjenlæge, kiropraktor og fysioterapeut under samme tag. Tanken om et samlet sundhedshus er meget attraktiv,” fortæller Susanne Thybo.

Hun havde i forvejen patienter i området, som nu får nemmere vej til lægen, men der er plads til flere end de ca. 2.600 patienter, der er i forvejen.

”Det passer ikke, at der ikke er nogen lægepraksis i Esbjerg, der har åbent for tilgang, for vi har åbent for tilgang indtil videre,” fastslår hun.

Susanne Thybo og Mathias Munk er de to faste læger indtil videre, og fra 1. marts får de selskab af en yngre læge under uddannelse. Men ambitionerne rækker videre til at være flere læger på længere sigt.

”Meget gerne – vi har plads til at vokse her,” siger Susanne Thybo.

Tanken er også, at Mathias Munk – som foreløbig er ansat – skal optages som kompagnon i den nye lægepraksis på lidt længere sigt.

 

Langlihuset web

Langlihuset udvides med mere klinikplads

Sundhedshuset på Havborgvej er ved at være fyldt helt op med to lægepraksiser, speciallæger, kiropraktor og fysioterapeut, men ifølge ejeren er der brug for endnu mere plads i Langlihuset. Derfor gøres der klar til at inddrage lidt af det gamle produktionsareal til nye kliniklokaler.

”Vi har efterspørgsel på flere lokaler, og så planen er at udvide med omkring 8-900 kvm i to etager. Hele paletten er her i huset, og det gør det attraktivt – også for de nye, der er på vej,” fortæller ejeren Ulrik Gammelgaard,.

”Det her er gået så hurtigt, at vi dårligt nok selv kan følge med. Men jeg vil tro, at det bliver her i løbet af foråret, vi går i gang. Nu skal det sidste lige laves færdigt først i den gamle administrationsbygning.”

Når den øvrige del af de gamle fabriksbygninger er revet ned, er det tanken at lave yderligere parkering ved dét, der så bliver bygningens nye gavl.

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top