Ny stor skaterbane i Sædding

Hele artiklen i PDF-format

SKATERBOWL – Esbjerg Rollerskate Club kan snart fyre den af på en af Danmarks største indendørs skaterbaner i Sædding. Nogle af klubbens ’gamle drenge’ er lige nu i fuld gang med den nye bane, der bygges på en solid platform af stærkt engagement, frivilligt arbejde og klubbens egne penge.

”Da jeg var dreng måtte vi bygge det hele selv af gamle paller og plader. Det var dét, vi havde at køre på,” husker Barry Lee fra Esbjerg Rollerskate Club.

Hjerting Posten møder ham en fredag eftermiddag, hvor de for længst tænker mere på fyraften end frivilligt arbejde. Men den 40-årige tømrer fra Sønderris fortsætter efter dagens arbejde hos LM Huse med at svinge værktøjet i klubbens lokaler på Murervej i Sædding.

Esbjerg Skater Club 02

Den 40-årige tømrer Barry Lee er selv en ivrig skater og lige nu bygger han løs på den nye bane.

”I dag er det nemmere at være ung skater, og dengang var det jo også mere underground. I dag er det jo en sport, der banker på til OL, men jeg foretrækker nu, at vi holder det lidt mere nede på jorden.”

Hvorfor skater du selv?

”Vi var en flok kammerater, der begyndte i skoletiden, og så blev det skating i stedet for fodbold. Og nu har jeg skatet i over 25 år, så hele min vennekreds og alt, hvad jeg kender, er bygget op om det miljø. Vi er en flok gamle drenge, der kører endnu, og den ældste er 42,” siger Barry Lee.

Da han voksede op i Sønderris mødtes skaterfolket ved beboerhuset, og så tog de rundt forskellige steder for at køre. Og ikke mindst sammenligne sig med de andre grupperinger af skatere i f.eks. Hjerting, inde i Esbjerg og på Fanø.

”Dem på Fanø var af en eller anden grund lige en tak bedre, end alle vi andre, så dem så vi op til,” fortæller tømreren, som nu bygger den nye bane sammen med andre frivillige i klubben.

”De andre medlemmer vil gerne have den, men det er selvfølgelig også for min egen skyld og for de andre gamle drenge. Når vinteren er ovre skal jeg jo starte forfra ellers, for jeg gider ikke køre rundt i frostvejr – det er jeg blevet for gammel til. Så skal jeg bruge en måned eller to på at komme i form igen, og så er sommeren jo næsten ved at være slut igen,” griner Barry Lee.

 

Jyllands fedeste

Esbjerg Rollerskate Club har omkring 250 medlemmer, hvoraf knap 200 er aktive. Og næste ambition er at få renoveret klubbens eksisterende baner.

”Hvis vi kan gøre det til rimeligt fornuftige penge med Barry som byggemand, så vil gerne ombygge dem – måske i lidt mere street stil,” fortæller klubbens formand, Martin Lund.

”Vi vil gerne gøre det endnu bedre og være Jyllands fedeste klub!”

 

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top