Leder: Stærke rødder vokser nedefra

LEDER – Den 27. februar holdt Esbjerg Rollerskate Club en meget uformel indvielse af sin nye ’skater bowl’.

Der var ingen proceskonsulenter inde over projektet, ingen offentligt lønnede legeonkler i røde jeans, ingen kommunikationsafdeling fuld af pressemeddelelser, men bare en rar formand, der slog på tråden og sagde, vi var velkomne til at kigge ud.

Der var heller ikke nogen borgmesterindvielse, ingen talerrække og ingen VIP-gæster. Der var ingen fancy DJ bag musikken, men kun en gammel, udbanket ghetto- blaster, der dunkede hård rock afsted fra et hjørne.

Der var ingen ’street food’ og ingen bartendere, der lavede ’mocktails’ til gæsterne, men et par colaer og dåsebajere til dem, der selv havde medbragt. Der var heller ingen velnærede fondsbestyrere, der kunne sole sig i gavmilde donationer, for der er hverken fonds-
millioner eller offentlige penge i projektet.

I det hele taget var der slet ingen af de elementer, der gjorde indvielsen af det nye Street Mekka i Esbjerg til en fest lige efter nytår. Kontrasten var slående.

Til gengæld har klubben masser af unge medlemmer, der kommer helt af sig selv. Og der er et engagement af en slags, der kun opleves, hvor ægte græsrødder spirer op gennem alle forhindringer, selvom de vokser på mager, økonomisk stenbund.

Det er ingen sag at lave noget fint og flot, når de offentlige millioner ruller. Kunsten er at skabe noget ved egen, frivillig kraft. Og det har de gjort i de rå haller på Murervej i Sædding.

DSC_9161 kopiHer er det brave folk som Barry Lee (foto) fra Esbjerg Rollerskate Club, der er en af hverdagens helte. Efter sin normale arbejdsdag som tømrer har han – uden at få en krone for det – utrætteligt knoklet på med at bygge en af Danmarks bedste skater bowls. Det er ikke noget, vi siger, og da slet ikke noget, han selv siger, den beskedne mand.

Men det er dommen fra nogle af de helt seje semi-professionelle kørere i miljøet, som var kommet hele vejen fra Sjælland for at prøve den nye bane. Og var vilde med den.

Så hvis der sidder nogle virksomhedsledere derude og fedter med lidt sponsorater, burde I meget kraftigt overveje at sende en opmuntring til Esbjerg Rollerskate Club. De er ikke forvænte, så de er glade for lidt.

Alle andre bør sende deres dybeste respekt til nogle vaskeægte ildsjæle. De gør det, fordi de ikke kan lade være, men de gør en kæmpe forskel for børn og unge.

Og de giver det mest kostbare i vor tid, nemlig deres kostbare tid.

Læs også artiklen: Frivillig power gav en af landets sprødeste skaterbowls

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top