Frivillig power gav en af landets sprødeste skaterbowls

Hele artiklen i PDF-format

SKATING – Det startede allerede, da de første rygter om den nye bane florerede på Facebook: Det her bliver en fed bowl!

Og sådan gik det til, at Esbjerg Rollerskate Club havde fint besøg i slutningen af februar til den meget uformelle indvielse af klubbens helt nye skaterbowl.

”De var helt oppe at køre, inden de overhovedet havde prøvet. De havde set nogle billeder af bowlen og sagde med det samme: Den bliver vi bare nødt til at køre på,” fortæller en glad formand for Esbjerg Rollerskate Club, Martin Lund.

Stor ros fra semi-pro’s

To af de rigtig hardcore gutter i skatermiljøet havde taget turen fra henholdsvis Amager og Hundested. De gav den fuld gas med vanvittige hop, der kunne imponere selv de mest cool blandt de lokale skatere.

DSC_2154De to gutter var ikke til at drive af banen, men det lykkedes Hjerting Posten at fange dem i en af de korte pauser, de holdt undervejs. Og gæsterne fra øst var vildt begejstrede for den nye bowl i det vilde vesten.

”Jeg synes, den er supersprød! Jeg er vant til at skate på rigtig store baner, men det her en rigtig fed bowl,” lød det fra Bjørn Lillesøe fra Amager.

Han er 19 år, har skatet i de 11 og er så god, at han i dag er semiprofessionel med en række sponsorater, bl.a. fra Red Bull.

”Jeg har været i udlandet mange gange og skate, f.eks. i USA og Brasilien, og jeg har set mange forskellige skateparks rundt om i Europa. Men jeg må sige, at det er en rigtig fed park her i Esbjerg med både street og bowl. Det kan ikke blive bedre,” vurderede Bjørn Lillesøe.

Hans skatermakker fra Hundested leverede nogle af dagens vildeste hop, og han var også meget tilfreds med banen.

DSC_2178”Jeg synes, den er helt syg. Den er SÅ dejlig,” lød dommen fra Jonas Bünger på 17 år, som også har prøvet rigtigt mange baner rundt omkring.

”Det er noget af det bedste af træ, jeg har set i Danmark. Jeg har ikke prøvet noget lignende i lang tid.”

Eneste forbehold fra de to semi-pro’s var, at den nye bane ved indvielsen stadig var lidt glat i lakken, men det skal bare køres væk.

Æren for den fede bane tilfalder Barry Lee fra Sønderris, der har brugt oceaner af fritid på at bygge bowlen ved siden af sit arbejde som tømrer.

Han er selv ivrig skater og beskeden som altid, da vi spurgte, om han er tilfreds med banen.

DSC_9161 kopi”Jeg tror, det er fint nok,” lød det beskedent fra Barry Lee.

”Det ser ud som om, folk skater på alt, hvad jeg har bygget, så det virker til at fungere.”

Hvor lang tid har du egentlig brugt på at bygge den?

”Det har jeg ingen ide om. 4-500 timer eller mere måske. Jeg er holdt op med at tælle…”

Selvom den nye bane roses til skyerne, så er budgettet holdt ved jorden.

Pengene er små i Esbjerg Rollerskate Club, så alt er på ægte græsrodsmaner lavet ved hjælp af klubbens egne, frivillige kræfter.

Banen vurderes at ville koste 600.000 kr. normalt, men det er lykkedes at lave den for omkring 100.000 kr. i materialer – plus en formue i frivillige arbejdstimer.

Læs også vores leder: Stærke rødder vokser nedefra

Tekst:

Relaterede artikler

Top