Nu får Hjerting en badebro med adgang for små skibe

Peter Petersen fortæller, at første etape starter i slutningen af maj eller starten af juni og vil skabe adgang til broen for alle.

800.000 kroner er samlet ind, så nu støbes adgangsvejen til badebroen

Hent originalartiklen fra avisen som PDF her

STRANDLIV – Tingene kan gå stærkt i Hjerting, det er set mere end én gang. Nu, få måneder efter en arbejdsgruppes udmelding om, at pontonen ved Hjerting Strand skal forvandles til en bade- og anlægsbro, så kan arbejdet nu gå i gang. Og det første bliver en diskret betonvej fra promenaden til pontonen.
”Alle tilladelser er på plads, så vi er klar til etape ét, støbning af adgangsvejen i slutningen af maj eller starten af juni,” fortæller talsmand Peter Petersen.
”Der er indsamlet cirka 800.000 kroner, heraf kommer cirka halvdelen fra lokale. Der er indløbet beløb fra 10.000 til 100.000 kroner,” oplyser han.

Arbejdsgruppen. Stående ses Peter Petersen, siddende ses Michael Jørgensen (tv.), Thorvald Børsmose, Arne Lorenzen og Ib Christensen.

Første etape vil ikke tage lang tid. Der vil blive skrabet sand væk, og så vil der blive støbt beton ud til pontonen. Beton består ar naturmaterialer, så der er ingen fare for naturen. Og det omliggende sand og betonen vil hurtigt gå ud i ét, mere eller mindre.
”Vi havde egentlig ikke regnet med, det skulle laves i etaper, men for at gøre brug af brug af broen, er det en forudsætning, man kan komme tørskoet ud på den, også som kørestolsbruger eller dårligt gående, så det går vi i gang med først,” siger han.

Redningsstation
I forbindelse med første etape vil der blive opsat redningsudstyr, så man hurtigt kan rende efter en redningskrans. Der kommer også en stige ned i vandet, så man kan nemt kan komme op, hvis man falder i vandet. Det vil dog ikke blive dybt her i første runde. Ved højvande vil man måske kunne stå i vand til brystkassen ude for enden af broen. Når forlængelsen kommer om et par år, vil dybgangen øges til to meter. Så vil der også kunne lægge skibe som Martha til. Det var jo også Foreningen Martha, der kom med idéen til broen,” tilføjer han.
Fladbundede både og skibe kan allerede i dag lægge til for enden af broen. Men måske skal de vente, til det bliver højvande, før de kan sejle væk igen.
Arbejdet skal udføres af Kentek Flydebroer i Tjæreborg. De laver flydebroer i hele Danmark.
Peter Petersen pointerer, at der ikke er tale om kun en bro. Det vil være en badebro både voksne og børn kan opholde sig på, lege på og bade fra.

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Tekst:

Relaterede artikler

Top