Lokal arbejdsgruppe vil skaffe Hjerting en landgangsbro

Ib Christensen (tv.) Peter Petersen, Thorvald Børsmose og Arne Lorenzen. Michael Jørgensen kunne ikke være til stede.

En forespørgsel fra foreningen bag turbåden Martha af Sønderho på Fanø gav en arbejdsgruppe idéen til at udvide pontonen ved Hjerting Strand til en landgangsbro

Hent artiklen som PDF her

Hjerting skal have en vaskeægte landgangsbro, og det skal ske ved at forlænge den nuværende ponton 12 meter ud i bugten, så lavbundede skibe kan lægge til. Den vil også, og det vil ske først, da det vil gavne flest, blive forlænget ind til strandbredden.
Det fortæller en lokal arbejdsgruppe bestående af Arne Lorenzen, Peter Petersen, Thorvald Børsmose, Michael Jørgensen og Ib Christensen. Som repræsentanter for blandt andet Hjerting Kanelaug, erhvervslivet, fritidsfiskerne og den lokale, maritimt interesserede befolkning har de sat sig for at få ført idéen ud i livet.

Vil søge fonde
Prisen på projektet lander på cirka én million kroner med de nuværende priser på træ, men det ser de ikke som nogen uoverstigelig hindring.
”Vi så jo med stiftelsen Frihavn, at det kunne lade sig gøre at få folk til at betale for være en del af en god idé, og vi vil også søge fonde, som vi håber og tror vil give størstedelen af midlerne. Så vi er optimister,” siger Peter Petersen.
Idéen opstod, fordi der kom en henvendelse fra Torben Korsgaard fra Foreningen Martha på Fanø, der står for sejladsen med Martha af Sønderho.
”De ville mægtig gerne kunne lægge til her under deres sejladser i Ho Bugt. Og det vil da være fint, hvis deres gæster kunne en lille tur rundt i Hjerting, købe en is hos Stryhns eller stikke hovedet ind i en af butikkerne”, siger Peter Petersen.

God dybde for små både
Nationalparkens skib, Vadehavet, vil også kunne lægge til, det samme vil Langli, kajakroerne og kanerne.
Gruppen har regnet ud, at der ved højvande vil være op til to meter dybt i tre-fire timer ude ved enden af broen. Og den skal laves, så man altid kan gå tørskoet derud, enten for at ro, sejle eller hoppe i vandet.
Projektet vil blive præsenteret på et borgermøde på Hjerting Badehotel onsdag den 26. oktober klokken 16.30.

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Sådan vil den ny landgangsbro nogenlunde komme til at se ud. Tegning: Arkitekt John. E. Pallesen.

Sådan vil den ny landgangsbro nogenlunde komme til at se ud. Tegning: Arkitekt John. E. Pallesen.

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top