Langsvøm til Langli igen i 2016

Hele artiklen i PDF-format

HAVSVØMNING – Alle friske vandhunde, der er nogenlunde habile svømmere, får nu chancen for at deltage i Hjerting-Langli Open Water 2016.

Arrangementet havde premiere i august for en eksklusiv skare på 13 svømmere, der havde en herlig tur til den lille ø i Ho Bugt.

BILLEDGALLERI fra turen i august 2015:

(Foto: Lise Hovmand Bruun og Kurt Henriksen)

Læs vores Go’ energi-reportage fra turen i august 2015

Arrangørerne med Henrik Fur Lisby fra Hjerting som primus motor går også næste år i samarbejde med Ho Bugt Sejlklub.

Klubben vil igen sørge for følgebåde med førere for at sikre, at alle kommer sikkert frem og tilbage.

Næste års arrangement er netop blevet fastlagt til lørdag den 13. august. På denne dato passer det med højvande om formiddagen og afgang fra Hjerting Strand kl. 10.30.

”Det var da planen, at det gerne skulle blive større med flere svømmere næste gang,” siger Henrik Fur Lisby om ambitionerne for arrangementet.

Kan alle være med, hvis man er nogenlunde habil svømmer?

”Ja, det kan de. Vi var selvfølgelig heldige med vejret i år, og det gjorde det hele lidt nemmere. Men vi deler nok deltagerne op i to hold: Èt for dem, der decideret vil svømme om kap, og et motionisthold, hvor man følges ad.”

 

Fortræning fra maj

Deltagerfeltet var i år præget af tidligere konkurrencesvømmere og nuværende triatleter, som har crawl og/eller havsvømning inde under svømmehuden. Men til næste år er tanken at hjælpe almindelige dødelige med ud i bølgerne på Ho Bugt.

”Der bliver helt bestemt noget fortræning, så vi kan få lokket flere med. Og vi regner med at starte træningen sidst i maj måned,” oplyser Henrik Fur Lisby.

Deltagere skal bruge våddragt og det er et must, at man behersker crawl. Det sidste satser arrangørerne på at tilbyde hjælp til under fortræningen, men det er endnu uafklaret.

Foreløbig kan man kontakte Henrik Fur Lisby på mobil 26 12 13 97, hvis man har spørgsmål og ellers holde øje med Hjerting Posten.

 

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top