Hjerting-gutter svømmer i succes

SVØMNING – De er både kammerater og konkurrenter, men mest det første. Fire friske Hjerting-gutter hygger sig med hård træning og er nu er nået helt til tops i dansk svømning.

Denne weekend, den 11-13. december, deltager de ved de nordiske juniormesterskaber i Bergen, hvor Hjerting såmænd besætter en tredjedel af de 12 danske drengepladser ved stævnet.

De fire gutter arbejder benhårdt med træning omkring ni gange om ugen – to timer hver gang – og derudover tre timers styrketræning. Men de har det sjovt med hinanden, og det gør det lidt lettere at sluge de mange timer i vandet.

”Jeg valgte svømning bl.a. fordi jeg følte, at det var her, der var det bedste kammeratskab. I en sport som svømning er man bare tæt på hinanden og gode venner,” siger Simon Vingolf Larsen.

”Og jeg startede med at svømme i svømmeskolen, og så udviklede der sig et kammeratskab, fordi man var meget sammen,” supplerer Jonas Bruun Sleiman.

Hvad betyder jeres kammeratskab – I er vel både kammerater og konkurrenter?

”Det er rigtigt fedt, for nu skal vi f.eks. alle fire fra Hjerting afsted sammen.Selvfølgelig er vi konkurrenter, men når vi ikke er i poolen er vi jo rigtigt gode kammerater,” forklarer Simon Lundby Pedersen.

Det gør det vel også nemmere at komme afsted til træning, når de andre venter?

”Ja, og jeg synes også, at det er meget nemmere, når man ligger og træner, at de andre er med,” siger Mikkel Gadgaard.

Ambitionerne er der, og drømmen er selvfølgelig OL en dag, men de fire kammerater holder hovedet tørt og ser, hvor langt talentet kan bære.

Tekst:
Tags

Relaterede artikler

Top