KJ-grunden i Hjerting får boliger

LOKALPLAN – Plan & Miljøudvalget godkendte 22. september, at der arbejdes videre med en ny lokalplan for boliger på et område ved Havborgvej, hvor KJ Industries tidligere lå.

Ejeren af området, direktør Ulrik Gammelgaard, er allerede i fuld gang med at udvikle Langlihuset i den sydlige ende af det store bygningskompleks. Her er planen at skabe et samlet sundhedshus med forskellige tilbud, og Fit & Sund åbner 20. november et helt nyindrettet fitnesscenter.

Boligprojekt ved Langlihuset redigeret

Farvel til industritiden

Det sker i KJ Industries tidligere administrationsbygninger samt en del af lagerhallen. Resten af bygningerne overvejer ejeren nu at rive ned for at gøre plads til boliger i det attraktive område midt i Hjerting.

”Jeg har ikke lagt mig fast på typen af boliger. Nu skal vi jo først have lokalplanen på plads, og så finder vi den bedste løsning sammen med kommunen,” siger Ulrik Gammelgaard.

Han har heller ikke besluttet, hvordan boligprojektet rent praktisk og økonomisk skal skrues sammen, herunder om han selv vil stå for det eller overlade det til en developer.

”Det må vi se, men kommer der en med et godt bud, så er jeg da åben overfor det,” oplyser han.

Alene nedrivningen af ca. 5.500 kvm solide bygninger er en stor mundfuld, og i så fald må naboerne indstille sig på en del lastbiltrafik, inden den sidste rest af industritiden er flyttet endeligt ud af kvarteret.

Ejeren fastslår, at tiden er løbet fra industriproduktion i området, men de kæmpe haller midt i Hjerting kunne godt give en fantasifuld sjæl store drømme, når man spadserer igennem dem. I forbindelse med fitnesscenter og sundhedshus er det oplagt at tænke på f.eks. squashbaner, klatrevægge, skaterramper og lignende fysiske eller kreative aktiviteter, der kræver god plads.

 

Store muligheder

Der har da også været overvejelser om alternativ anvendelse, men det er i sidste ende et spørgsmål om strategi og økonomi for udviklingen af området.

”Jeg tror, man skal prøve at holde konceptet skarpt. Hvis det bliver for meget en blandet landhandel, er der måske nogle, der vil finde det knapt så attraktivt at være her,” funderer Ulrik Gammelgaard.

”Jeg har overvejet flere ting, men er kommet til den konklusion, at vi har udfyldt de rammer, vi kan.”

 

 

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top