Endeligt farvel til KJ Industries gav plads til 14 nye byggegrunde

NEDRIVNING – Et på alle måder stort stykke Hjerting-historie forsvandt i sommerens løb bid for bid ved et kæmpe nedrivningsarbejde af det tidligere KJ Industries ved Havborgvej i Hjerting.

BILLEDGALLERI:

Nu er den bogstaveligt talt jævnet med jorden for at give plads til 14 nye parcelhusgrunde.

Fabrikken har i sine velmagtsdage lagt hus til mere end 300 medarbejdere og en avanceret produktion af højteknologisk procesudstyr til fødevareindustrien.

Siden starten i 1955, hvor to maskiningeniører, Jens M. Kristensen og og Jens Th. Jepsen, slog pjalter og initialer sammen og stiftede KJ Maskinfabrik i Hjerting, udviklede den sig til en global virksomhed og lokal stolthed.

Den blev fremhævet som et skoleeksempel på en virksomhed, der havde globaliseret og specialiset sig, f.eks. med avanceret udstyr til slagterier, der automatisk kunne udskære et slagtedyr i passende stykker. Sideløbende blev der også produceret udstyr til den grafiske branche – en aktivitet, der i 2005 blev flyttet væk af den daværende ejer, en grafisk koncern fra Schweiz.

Konkurs i 2013

Finanskrisen i 2008 ramte hårdt, og året efter overtog selskabets adm. direktør Ulrik Gammelgaard ejerskabet. I 2013 måtte han dog kaste håndklædet i ringen med en konkurs, og resterne af KJ Industries blev overtaget af en hollandsk virksomhed.

Blev til sundhedshus

Gammelgaard beholdt dog bygningerne, hvor han tog developerrollen på sig og udviklede administrationsdelen til sundhedshus og fitnesscenter.

Denne del bliver stående og adskilles fra de nye parcelhusgrunde af en ny parkeringsplads og et grønt bælte af træer.

 

Relanceres nu til lavere priser

UDSTYKNING – 14 nye byggegrunde i et gammelt, hyggeligt og fuldt udvokset kvarter, tæt ved strand og grønne områder, og kun et stenkast fra indkøb, sundhedshus og fitnesscenter.

Kun to bud accepteret

De burde blive revet væk, men noget tyder på, at prisforventningerne har været for høje hos sælgeren Ulrik Gammelgaard, der udbød grundene i en budrunde hos ejendomsmægleren Home.

”Vi fik 37 bud ind, hvor sælgeren kun valgte at acceptere de to af dem. Men efter budrunden har vi ikke været så aktive, fordi vi har arbejdet med nogen, der ville købe de resterende grunde samlet,” fortæller ejendomsmægler og indehaver Marianne Christensen fra Home Esbjerg.

Ville bygge mindre

”Der har været en del efterspørgsel efter mindre grunde, og den interesserede køber af resten ville bygge nogle sammenbyggede huse på mindre arealer. Det har dog været lidt problematisk, fordi der i så fald skulle ny lokalplan til, og det ville trække ud,” forklarer mægleren.

Priserne sat ned

”Derfor relancerer vi nu de nye byggegrunde til nogle andre priser, der starter ved 898.000 kr. og går op til 1,1 mio. kr. Vi har også differentieret priserne lidt efter placering på området,” siger Marianne Christensen

Genstarten på salget markeres med ’Åben Grund’-arrangementer fredag den 7. september kl. 15.30-16.30 og mandag den 17. september kl. 16-17.

Få grunde i Hjerting

”Vi har p.t. fem reservationer, så der er fint med interesse. Og der er jo heller ikke mange andre grunde tilbage i Hjerting – især ikke med så central placering,” påpeger Marianne Christensen, der ser optimistisk på salget med de nye priser.

 

 

Tekst:

Relaterede artikler

Der er lukket for kommentarer.

Top