HIFs ny formand vil samle byen

Anders Kristensen i den store sal i Hjerting Sports- og Kulturhus. Han sætter sin lid til, at huset vil samle byen. Han håber også, at HIF bliver mere innovativ, end foreningen er nu.

Anders Kristensen er ny formand for Hjerting Idrætsforening. Den ny formand har et stort hjerte for frivillighed og vil gøre HIF til områdets samlingspunkt

Hent hele artiklen som PDF

IDRÆT – Egentligt har Anders Kristensen kun boet i Hjerting i ét år. Oprindeligt var planen, at han og konen ville flytte fra hjemstavnen Næsbjerg og tilbage til midtbyen, men naturskønne Hjerting tiltrak parret, som i dag bor på Ahornvænget.
Som tilflytter kunne man måske forvente, at Anders Kristensen forsigtigt ville se området an, lære sine nye naboer at kende og med små skridt etablere et netværk i det nordlige Esbjerg. Sådan skulle det ikke gå. Efter at have boet i Hjerting i mindre end ét år, blev 60-årige Anders Kristensen på en ekstraordinær generalforsamling den 19. december valgt til bestyrelsesformand.
Foreningslivet løber i blodet på ham:
”Jeg har altid befundet mig godt i idrætsforeninger og i idrætsverdenen. Den opdragelse og socialisering, der sker igennem idrætten, er guld værd,” siger han.

Frivillig siden 1977
Siden 1977 har Anders Kristensen lavet frivilligt arbejde, og de seneste 23 år har han været ansat i DGI og på daglig basis beskæftiget sig med det frivillige foreningsarbejde, han finder så stor værdi i:
”Min styrke ligger i det innovative, og så plejer jeg at være god til at få folk til at arbejde sammen. Jeg har ambitioner om at holde mig så meget fri af det administrative, at jeg stadigvæk kan finde tid til at få gode idéer,” tilføjer han.
Intern uro og fragmentering har de senere år præget Hjerting Idrætsforening, og i en lang periode bøvlede man med at finde bestyrelsesmedlemmer, som kunne gøre bestyrelsen lovpligtig.
Ingen ville melde sig, og i sidste ende blev løsningen en smule alternativ. Anders Kristensen og den øvrige bestyrelse oprettede et såkaldt forretningsudvalg, hvis medlemmer endnu ikke har givet endeligt svar på, om deres engagement er mere end blot midlertidigt.
Der skal gøres op med fortidens skærmydsler, fortæller formanden:
”Nu vil vi gå efter at få én samlet forening. Før har Hjerting Idrætsforening ikke rigtigt været noget, man så som en flerstrenget forening, men nu tror vi, vi får en ny historie at fortælle, så vi igen kan se, hvorfor vi er én samlet forening og ikke fem-seks-syv forskellige.”

Attraktivt samlingssted
For HIFs ny formand spiller idrætten en stor rolle i samfundet:
”Vi vil ikke kun skabe sammenhæng i en idrætsforening, men byen skal have noget at være fælles om. Det skal være et sted, hvor man ikke er bange for at komme,” fastslår han.
Hvis ambitionen om at gøre HIF til et attraktivt samlingssted for Hjertings borgere skal opfyldes, bliver det ny Hjerting Sports og Kulturhus en altafgørende faktor, fastslår Anders Kristensen:
”Vores fokus er 100 procent på at få aktivitet ind i det ny Hjerting Sports- og Kulturhus. Får vi det, får vi også råderum til alt det andet.”
De nye, flotte faciliteter står efter planen klar i starten af februar, og det er især Hjerting Sports- og Kulturhusets nye fitnessafdeling, Anders Kristensen sætter sin lid til.
Formanden nævner også padel, dans, yoga og outdoor-aktiviteter som noget, man i fremtiden sagtens kunne forestille sig, HIF vil satse på.
Og på det afsluttende spørgsmål; om HIF nu har fået en innovativ formand bag roret, svarer Anders Kristensen:
”Ja, jeg håber i hvert fald, at jeg kan skabe en kultur i foreningen, der bliver præget af innovation. Jeg tror, vi er i en periode nu, hvor hele foreningen gerne vil være lidt mere innovativ,” slutter han.

Tekst: Buster Kirchner
Foto: Finn Arne Hansen

Tekst:
Tags

Relaterede artikler

Der er lukket for kommentarer.

Top