Heller skal give sikker skolevej – for et usikkert antal børn

Den sidste nye krydsningshelle i Hjerting er netop blevet færdig.

TRAFIKSIKKERHED – Arbejdet med den sidste nye krydsningshelle på Hjerting Strandvej er netop afsluttet ud for Plantagevej. Det er del af en samlet plan for mere sikker krydsning af Strandvejen, som tidligere har fået nye heller i både Sædding og Hjerting.

”Vi har bl.a. snakket med Hjerting Skole, som har ønsket en mere hensigtsmæssig måde at krydse Strandvejen på. Vi har også observeret cykler i den forkerte side af vejen, som ville undgå at krydse over vejen, men ved at lave heller kan man krydse vejen i to tempi. Det er erfaringsmæssigt en rigtig god måde at få bløde trafikanter over,” forklarer ingeniør Jane Svinkløv fra Vej & Park hos Esbjerg Kommune.

Hvorfor laver I heller her?

”Vi har været inde og kigge på uheldsbilledet, og der har været uheld på hele strækningen, men det vil der selvfølgelig også være på så lang en strækning. Da vi lavede projektet, var der sket ni uheld på Hjerting Strandvej over fem år – altså dem, der var registreret – men heldigvis kun én med personskade.”

Èt ukendt uheld
Hvem var involveret i det ene personuheld?

”Det ved vi ikke, og vi ved ikke, om det var en skoleelev.”

Registrerede uheld er som udgangspunkt alt, hvad der medfører forsikringsskade, så det kan være alt fra en bagendekollission mellem biler til et afrevet sidespejl. Jane Svinkløv oplyser senere i en mail, at antallet af uheld med personskade når op på fire, hvis man går fem år ekstra tilbage i tiden.

Hvad er kriteriet for placering af hellerne?

”Det er jo rigtig, rigtig svært. Vi er jo inde og kigge på, hvor vi kan forestille os, at skolebørn krydser over, når de skal til skole. Det er rigtig svært at vide, om man har gjort det rigtigt, men det er en vurdering fra vores side, hvor de skal ligge. Vi kigger på, hvor målet ligger, og hvor folk kommer fra. Ned mod stranden kan folk jo også have et mål,” forklarer hun.

Ukendt antal skolebørn

Hvor mange skolebørn bor på vandsiden af Strandvejen?

”Det ved jeg simpelthen ikke. Det kan jeg ikke svare dig på, for de oplysninger sidder jeg ikke med.

Hvordan kan I så afgøre, hvor hellerne skal være?

”Vi kan jo heller ikke sige, at der bor x antal børn der og der, for om fem år kan det være ændret. Vi er nødt til at lægge dem, hvor vi vurderer, det er strategisk rigtigt at lægge dem. Forældrene må også vurdere, hvor det er bedst at krydse og anvise børnene vej, f.eks. via den nye helle,” opfordrer Jane Svinkløv.

Men I ved ikke, hvor mange børn, der bor på vandsiden?

”Nej, men vi har haft henvendelser fra forældre på vandsiden. Vi laver simpelthen en generel vurdering, hvor vi går ind og vurderer, at der er skolebørn på vandsiden. Der kan jo være en tilflytter i morgen, så vi går ud fra, at der kan være bløde trafikanter, der skal over her.”

Prisen for de tre krydsningsheller i Hjerting er knap 400.000 kr., og dertil kommer to i Sædding.

 

 

 

 

Tekst:

Relaterede artikler

56 Comments

 1. click here said:

  44823 615833What cell telephone browser is this internet site page optimized for Internet explorer? 589897

 2. DARK HAWK REAL VS FAKE / WHOLESALE said:

  2058 169191Hello there! I could have sworn Ive been to this weblog before but right after reading via some of the post I realized it is new to me. Anyhow, Im surely pleased I located it and Ill be book-marking and checking back frequently! 812829

 3. como hackear whatsapp said:

  886094 321545An attention-grabbing dialogue is worth comment. I think that it is greatest to write extra on this subject, it wont be a taboo topic nonetheless typically individuals are not sufficient to speak on such topics. Towards the next. Cheers 301720

 4. zovre lioptor said:

  Do you mind if I quote a few of your articles as long as I provide credit and sources back to your blog? My blog site is in the very same niche as yours and my visitors would genuinely benefit from a lot of the information you provide here. Please let me know if this okay with you. Thanks a lot!

Der er lukket for kommentarer.

Top