EIS tager hul på bedre rammer

SPADESTIK – Et par elever fra elevrådet svang selv spaden, og det er også dem, der skal have mest udbytte af den nye udvidelse på Esbjerg International School i Guldager.

Første etape gælder fem nye klasseværelser, nye lærerfaciliteter samt diverse renovering, men der ligger en større masterplan for endnu bedre rammer, hvis pengene kan findes.

”Vi må se, om de samme fonde er villige til at hjælpe os videre igen. Så etape 2 og 3 kan ligge alt fra et til fem år ude i tiden,” siger skolens formand, Henrik Backs, om tidshorisonten.

 

Masser af elever

DSC_2315Esbjerg International School har oplevet kraftig vækst siden starten gik i 2008, men de næste udvidelser er ikke afhængig af flere elever.

”Faktisk er vi tæt på det maksimale med p.t. 262 elever inklusive børnehaven. Teoretisk kan vi have 295 elever, men der kommer vi aldrig op i praksis, for så skal samtlige klasser være helt fyldt hele tiden,” oplyser Henrik Backs.

”Så det handler ikke om flere elever, men om bedre faciliteter. Vi skal jo hele tiden konkurrere med de andre store internationale byer og for vores vedkommende, så er det de andre oliebyer, vi bliver sammenlignet med.”

 

Vigtigt for tilflyttere

Af samme grund er skolen en vigtig brik i kommunens bestræbelser på at hive tilflyttere til Esbjerg, også fra den store verden. Og der bliver sammenlignet med andre internationale skoler i f.eks. Stavanger, Aberdeen, Houston og Dubai.

 

Hvor er poolen?

”De kommer jo herud og ser en gammel nedslidt folkeskole, og det har vi nogle udfordringer med. Vi har eksempler på børn, der går rundt herude sammen med deres forældre og spørger, hvor svimmingpoolen er, for det er de vant til at have, der hvor de kommer fra. Der kan vi så ikke vise andet end et par vandpytter,” griner Henrik Backs, der ser frem til, at skolen snart kan gøre sig mere lækker.

I de næste etaper planlægges bl.a. en ny, stor sportshal, så gymnastiksal en kan laves til kantine.

Skolen tager også imod danske børn med lyst til et internationalt miljø. Egenbetalingen er knap 3.000 kr. om måneden for første barn, halv pris for nr. to og derefter gratis for evt. yderligere søskende.

 

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top