David har afløst Goliath

DIREKTØRSKIFTE – Han skal udfylde et par meget store sko efter sin forgænger, der var en institution – både i huset og i hele byen samt i museums- og forskerverdenen.

Og 40-årige David Dupont-Mouritzens arbejde skal nu finde sin egen vej som ny direktør for Fiskeri- og Søfartsmuseet efter Morten Hahn-Pedersen.

På den personlige front har det været fuld fart frem de sidste par måneder, hvor job- og familielivet er rykket fra et lille norsk samfund nord for Trondhjem og til vestkysten. Flyttelæsset landede 27. februar, familien mellemlandede hos Davids svigermor i Vrøgum, huset på Vestervænget i Hjerting blev overtaget 13. marts, og det udlejede hus i Farum blev solgt i sidste uge.

 

Et friluftsmenneske

”Det er fantastisk at komme hertil, for Esbjerg har jo mange af de ting, man kan drømme om som børnefamilie,” siger David Dupont-Mouritzen, som glæder sig til at dyrke naturen og sin interesse for løb og cykling og måske genoptage surfing. Jagt og fluefiskeri dyrker han også, og han har nydt de to års ophold i Norge sammen med hustruen Majken Dupont-Mouritzen og børnene Bjørn på 7 år og Nanna på 9 år.

”Det gør rigtig meget at bo to år i et andet land i forhold til, hvad man kan her i livet. Når først man opdager, at verden er større end Storkøbenhavn, har man gjort sig selv en kæmpe tjeneste her i livet.”

Den nye Fimus-direktør stammer fra København, er opvokset i parcelhuskvarter i Ishøj og uddannet geograf fra Københavns Universitet. Geografer er traditionelt blevet uddannet primært til undervisning, men arbejdsløsheden var stor, da eksamen var i hus. Så efter et job med at servicere redningsflåder (vistnok også en Viking-båd ind i mellem), fik han job i et konsulentfirma.

En af kunderne var Danmarks Fiskehandlere, hvor han blev tilbudt arbejde med at varetage foreningens interesser. Senere søsatte han virksomheden Konvers Kommunikation, som han drev i syv år sammen med en kompagnon, hvor opgaverne fokuserede på events med fødevarer.

DSC_3547

David Dupont-Mouritzen arbejder på en ny køreplan og relancering for Fiskeri- og Søfartsmuseet, hvor han som ny direktør skal træde i de store fodspor fra forgængeren Morten Hahn-Pedersen.

Norge kaldte

”Efter et stykke tid, havde jeg talt med min hustru om at prøve noget nyt og tage en periode i udlandet. Og så ville skæbnen, at jeg har en gammel kammerat, der er norsk gift og bor nord for Trondhjem. Vi havde talt om, at det kunne være fedt at bo der, så han sendte mig et stillingsopslag,” fortæller David Dupont-Mouritzen.

Jobbet som sekretariatschef for Åfjord Utvikling A/S kom i hus, og så stod den på udviklingsopgaver langt ude i den store norske provins.

”Det var hårdt arbejde, men på en god måde,” siger han om jobbet, der også blev en god timeout for den lille familie.

 

Farvel til storbyflimmer

”Ferieaspektet i det var at sige farvel til rigtig meget flimmer og hektisk københavnerliv. At hive stikket og få lov at nyde naturen og familien.”

Nu gælder det så Esbjerg, hvor fruen stammer fra og egentlig aldrig havde forestillet sig at vende tilbage til. De mødtes på studiet, for hun er også uddannet geograf og har nu fået job som uddannelsesleder på Rybners.

I Norge har David arbejdet meget med begrebet ’attraktivitet’, og det får han brug for, hvis besøgstallet skal hæves på Fimus.

”I første omgang skal vi optimere oplevelsen for de gæster, vi allerede har. Hvis vi kan lave et kvantespring her, kan vi få en viral effekt, som kan kompensere for rigtigt mange annoncekroner,” lyder hans første tanker.

 

David Dupont-Mouritzen, Fimus 03Vil gå sine egne veje

”Jeg vil rigtigt gerne lave en ny køreplan og relanceringsstrategi, som skal ligge klar før sommerferien. Til den tid håber jeg også at have et stærkt ejerskab og forankring til den proces, så der kan komme nye vinkler på tingene.”

Hvordan har du det med at være David, der efterfølger ’Goliath’ med de meget store fodspor?

”Jeg tænker faktisk ikke over det overhovedet. Jeg har stor respekt for Mortens kæmpe arbejde gennem årene, men jeg skal ikke gå i hans sko. Jeg kan og skal noget andet, og jeg har nogle andre ting at byde på.”

 

 

 

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top