Varm velkomst til ukrainere i Hjerting

På Hjerting Kirkes initiativ var der mandag aften fællesspisning med 40 ukrainere og 40 lokale borgere i sognets lokaler

Læs artiklen som PDF her

VENSKABSMØDE – Hjerting Kirkes initiativ med at samle ukrainske flygtninge og lokale danskere til fællesspisning i sognets lokaler ved kirken mandag den 28. marts ved traditionel dansk aftensmadstid klokken 17.30 blev en stor succes.

I mangel af blå bloster blev der sat Ukraine-gule og lyslilla blomster på bordene.

I mangel af blå blomster blev der sat Ukraine-gule og lyslilla blomster på bordene.

80 personer deltog, og sognepræst Arne Maarup skønnede, at halvdelen var ukrainere fra Esbjerg og Tjæreborg. Ikke alle var flygtninge, for værtsfamilierne var også inviteret. Og der er mange ukrainere i Sydvestjylland, og mange af dem har flygtninge og familiemedlemmer fra hjemlandet boende.
”Men selv om de flygtede er i trygge rammer, er det godt med et venskabsmøde som dette med os lokale, så vi kan lære hinanden at kende og finde ud af, hvad de og vi kan gøre for at hjælpe hinanden,” siger han, mens vi studerer de børn, der med store øjne kikker på de Lego-æsker, som en lokal Lego-ansat har sørget for at de kan få som gave af Lego i Billund.

En lokal Lego-medarbejder havde sørget for, at Lego gav flotte Lego-sæt.

En lokal Lego-medarbejder havde sørget for, at Lego gav flotte Lego-sæt.

Legetøj fra Troldehulen
De lidt mindre børn studerer de bamser og andet legetøj, som Troldehulen i Vester Nebel og en del private borgere har doneret.
Selv har sognepræsten haft en 42-årig storbykvinde og et ægtepar i 70’erne boende. Og det var lærerigt.
”Manden kunne simpelthen ikke sidde stille og bare se på alle de triste nyheder. Han ville lave noget, så han kastede sig over haven. Jeg tror aldrig, den har været så flot før,” smiler Arne Maarup.
”Han ville også gerne ud at fiske. Han kan ikke tale andet end ukrainsk, så det var jo en udfordring. Men jeg efterlyste nogen på Facebook. Lystfiskere siger jo alligevel ikke ret meget, når de står der og fisker,” tilføjer han med et blink i øjet.

Konfirmationsfotos

To piger og en und kvinde fra Ukraine studerer konfirmationsfotos med store interesse.

To piger og en und kvinde fra Ukraine studerer konfirmationsfotos med store interesse.

Inden der bliver åbnet for buffeten med den enkle og veltillavede mad, står gæsterne og småsnakker i grupper. To piger og en ung kvinde har også stor fornøjelse af at studere konfirmationsbilleder på en af væggene. At disse mennesker lige har undsluppet Putins bombehelvede er svært at fatte.
En ugentlig fællesspisning og en cafédag tirsdag formiddag klokken, især for småbørnsmødre med deres børn, skulle gerne blive tilbagevendende begivenheder.

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Tekst:

Relaterede artikler

Top