H. C. Andersen-ekspert fortæller i Hjerting

Brillant fortæller vil denne gang fortælle om vor verdenskendte eventyrdigter, Hans Christian Andersen

Hent den originale artikel fra avisen her

KULTUR– Johs. Nørregaard Frandsen, der er professor emeritus ved institut for kulturvidenskaber og leder af H. C. Andersen Centret, Syddansk Universitet, Odense, gæstede Hjerting Kirke for et år siden.
Det var med hans fantastisk underholdende foredrag om det landsbyliv, der forsvandt så brat med mekaniseringen af dansk landbrug efter 1950. Det trak fulde huse. At han var ung på disse kanter var kirsebærret på lagkagen. Nu kommer han igen med foredraget H. C. Andersen og livsrejsen. Det sker torsdag den 16. november klokken 14.
”H. C. Andersens kunst rummer en fortællekraft, som vi i dag især kender i eventyrene. I foredraget vil jeg vise, hvordan han kom frem til arbejdet med disse ’små historier’ i samtaler om ’dissonanserne’ med fysikeren H. C. Ørsted. Andersens kunst er forankret i kristendom, naturvidenskab, folketro og egen livsrejse, og det er den kombination, der udfolder hans geni. I sin samtid registrerede Andersen, hvordan dampmaskinen og telegrafen ændrede verden, ligesom han så et nyt Europa blive formet. Han så brud og var selv en mønsterbryder. Hans eventyr brænder sig ind i livet og er stadig så moderne, som da han skrev dem. De rummer humor, fantasi, kærlighed, livslyst, skygger og uhygge, men altid også håb,” lyder det fra Johs. Nørregaard Frandsen.
-fina

Arkivfoto: Hjerting Posten

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top