Svømning fra 2. klasse som forsøg på Hjerting Skole

SVØMNING – Skoleleverne skal have bedre svømmeundervisning, og derfor foreslår Esbjerg Kommunes Børn & Familieudvalg nu, at der indledes samarbejde med Svømmeklubben Esbjerg.

Svømmeklubben anbefaler samtidig, at børnene starter tidligere på deres svømmeundervisning, så der er større sandsynlighed for at blive en sikker svømning. Derfor skal eleverne allerede i 2. klasse på Auraskolens afdeling Hjerting efter sommer have svømmeundervisning som en forsøgsordning, foreløbig i skoleåret 2016/17.

Eleverne i 2. klasse på Hjerting Skole får 20 lektioner på årsbasis ligesom i den nuværende svømmeundervisning for 3. og 4. klasserne. Overordnet afprøves samarbejdet med Svømmeklubben Esbjerg også som en forsøgsordning i skoleåret 2016/17.

Skolerne stiller med sit eget personale som hidtil, så der er ikke tale om en spareøvelse for kommunen, og Svømmeklubben Esbjerg stiller så op med ekstra ressourcer for at opgradere undervisningen.

Omkostninger ved de ekstra svømmelærere finansieres af ‘centrale midler’, som ifølge forslaget stammer fra besparelserne ved ændring fra ni til syv skoledistrikter i forbindelse med den nye skolestruktur.

Læs mere om den nye ordning i dagsorden for Børn & Familieudvalget den 7. april

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top