Stort navnesponsorat skal sikre Bikepark Ådalen

Hele artiklen i PDF-format 

MOUNTAINBIKE – Ambitionerne er store og håndteringen næsten professionel, selvom projektet er drevet af frivillige kræfter. Så det virker naturligt, at det kommende mountainbike anlæg i Ådalen nu vil sikre finansieringen med et stort navnesponsorat.

Bikepark Ådalen får dermed et andet – og endnu ukendt – sponsornavn, når anlægget efter planen indvies næste efterår.

Sponsor på stadion

”Vi er faktisk i hus med finansieringen og har en hovedsponsor på plads, som selvfølgelig vil have navngivet parken efter sig. Nu skal kommunen så beslutte sig, om de vil acceptere et navnesponsorat,” siger formand Jan Slot fra foreningen MTB Esbjerg, der står bag projektet.

Er det bare en formalitet?

”Man ved jo aldrig. Men når f.eks. vores stadion kan hedde Blue Water Arena, kan det her vel også have et sponsornavn. Der kommer jo ikke store reklameskilte ude i terrænet, og det er et kæmpebeløb, de spytter i kassen.”

dsc_4519-kopi

For nylig bevilgede Esbjerg Kommunen 100.000 kr. til projektet, og foreningen har også selv været rundt med raslebøssen.

”Vi har samlet mange penge ind, selvom det har været lidt op ad bakke. Men så har vi fået penge fra en masse fonde og 120 medlemmer har doneret hver et personligt beløb – lige fra 150 kr. og op til 1.000 kr.,” fortæller Jan Slot.

Resten af pengene skal så komme fra den ukendte hovedsponsor – hvis ellers kommunen giver lov.

”Vi har ikke fortilfælde, hvor den slags anlæg er blevet opkaldt efter sponsorer, og der er ingen formelle regler på området,” oplyser funktionsleder Niclas Ibsen fra Esbjerg Kommunes Teknik & Miljøforvaltning.

”Kultur- og fritidsforvaltningen har en politik for navngivning af sportsanlæg, men her er vi jo ude i naturen, hvor der er et særligt hensyn at tage, så der ikke kommer en skilteskov op. Der har været snak om, at banen får navn efter sponsoren som officielt navn, og nogle af de mindre sponsorer vil gerne have navn eller logo på de enkelte forhindringer.”

En politisk beslutning

Niclas Ibsen understreger, at det i sidste ende er en politisk beslutning og vil ikke afsløre forvaltningens indstilling, før sagen kommer på udvalgets møde i december.

”Men vi har haft et rigtigt godt samarbejde med MTB Esbjerg, og generelt er vi positive overfor hele projektet.”

Formand for Teknik- og Byggeudvalget, Anders Kronborg (S) vil endnu ikke lægge sig fast på en holdning til sagen.

”Lige nu har jeg kun fået mundtlig orientering om, at der er noget på vej, så jeg har ikke set nogen sagsfremstilling endnu. Vi vil selvfølgelig tage en stille og rolig seriøs drøftelse, som vi altid gør. Med den viden, vi har nu, og fordi udvalget ikke har haft lejlighed til at drøfte sagen, så er det for tidligt til en skråsikker konklusion,” siger Anders Kronborg.

”Det er jo første gang, jeg hører om sådan en sag her, så der kan også ligge nogle principielle spørgsmål, der gør, at vi skal dykke ekstra grundigt ned i det”

I tråd med ambitioner

Udvalgsformanden har personligt ’stor sympati for alt på to hjul’, og han har bl.a. selv cyklet tre gange til Paris med Team Rynkeby.

”Det her er et projekt, jeg har øjnene stift rettet imod. Det ligger i tråd med den ’active living’-politik vi har for kommunen, og et af de vigtige områder for udvikling er netop Sædding Ådalen, som jeg synes har været lidt forsømt i forhold til andre af vores områder. Det skal vi gerne have løftet lidt op, og det kræver også nogle aktiviteter,” fastslår Anders Kronborg.

Tekst:

Relaterede artikler

Top