Mentor IT Bikepark klar til startskud 9. juni

MOUNTAINBIKE – Det har kostet blod, sved og måske også et par salte tårer undervejs, men nu er projektet endelig i mål.

Lørdag den 9. juni kl. 11.00 lyder startskud til den store officielle indvielse af Mentor IT Bike Park – det nye ambitiøse mountainbike anlæg ved – og på – den store kælkebakke i Sædding Ådal.

Som beskrevet flere gange her i avisen har en gruppe frivillige med Jan Slot som utrættelig primus motor knoklet på siden april sidste år med at rydde og bygge spor til de to ambitiøse baner, en blå til begyndere og et sort spor til de mere erfarne.

I det kuperede terræn ved nogle af sporene på den sorte ’pist’ er der bygget
træramper.

Sej sort ’piste’

Især den ’sorte piste’ ser frygtindgydende med sine stejle nedkørsler gennem skoven på siden af kælkebakken. Her er terrænet så kuperet, at der er anlagt træramper nogle steder for at holde cyklerne på sporet, og det ser både fristende og skræmmende ud.

Anlægget åbnes officielt af borgmester Jesper Frost Rasmussen, og derefter bliver der mulighed for guidede cykelture med rutinerede ryttere, gratis lån af cykler til testkørsel samt gratis pølser, brød, popcorn og drikkedunke til de første 100 gæster.

Hovedsponsoren Mentor IT har gjort anlægget muligt, og første løb på anlægget afholdes til september.

”Det har været en interessant rejse det sidste års tid, siden første spadestik blev taget,” siger formanden for MTB Esbjerg, Thomas Just.

”Parken har udviklet sig til en spændende både sportslig og naturrig attraktion, som vi glæder os til at dele med et bredt publikum. Samtidigt har vi en masse frivillige, sponsorer og fonde, som vi ser frem til at hylde.”’

Der er lagt et kæmpe arbejde i bl.a. hævede sving – hvis Richard her kører mod ensretningen,
er det fotografens skyld.

 

Tekst:

Relaterede artikler

Der er lukket for kommentarer.

Top