Mentor IT Bike Park roses i høje toner af ryttere

INDVIELSE – Roser var der masser af, da mountainbike anlægget Mentor IT Bikepark blev officielt indviet 9. juni. Ikke mindst fra de allervigtigste gæster – de MTB-ryttere, der skal bruge anlægget og få glæde af de nye, fine forhold.

De har fået en virkelig lækker legeplads, og selvom overfladen stadig er lidt løs efter den lange tørke, så der var lutter rosende ord fra brugerne.

”Hele tanken om at omdanne disse to bakker i Ådalen til et mountainbike-mekka startede for mange år siden, og for fem år siden begyndte Nicklas Ibsen fra Esbjerg Kommune og jeg på planlægningen,” fortalte Jan Slot fra MTB Esbjerg, som har været primus motor i projektet.

Nicklas Ibsen (t.v.) fra Esbjerg Kommune og Jan Slot fra MTB Esbjerg kunne fejre resultatet af et godt samarbejde.

 

”Heldigvis har Nicklas og jeg haft et godt samarbejde lige fra han satte sine store sjællandske fødder i den jyske muld. Som altid skulle der lige ’pisses territorie af’ i starten. Men vi fandt hurtigt ud af, at vi var bedst, hvis vi samarbejdede og udnyttede hinandens stærke sider,” lød rosen til det offentligt-private samarbejde.

Anders Vestergaard, Hjerting

”Det er en rigtig god og udfordrende bane. Man kan også vælge nogle andre linjer, hvis man ikke er så erfaren og stadig få en god tur ud af det,” siger Anders Vestergaard.

Han er selv en ret erfaren rytter, men får også stort udbytte af banen.

”Det gør jeg i hvert fald. For det første er det rigtig god træning, der får pulsen godt op. Og så kan man øve sin teknik – også i små sektioner med relativt svære passager, der kræver meget teknik.”

 

Jane Glarbo, Tjæreborg

”Det er kanon godt lavet – sporbyggerne har virkelig været på overarbejde! Det er rigtig, rigtig godt og en udfordrende bane,” siger Jane Glarbo, der cykler rigtig meget og er medlem af Tjæreborg Cycling.

”Der er rigtig meget teknik i den her bane – så det er bare med at klø på. Hos Tjæreborg Cycling er vi allerede begyndt at tilrettelægge træninger herud – der er godt 19 km herud, og så er man jo varm!”

 

Søren Frandsen, Mentor IT

”Det er en fed bane, de har fået lavet. Den er lidt løs i overfladen i dag pga. tørken, men så snart den får lidt vand, bliver den super,” siger Søren Frandsen fra hovedsponsoren Mentor IT.

”Der er sektioner, der kræver mandsmod, og så er der noget for vi andre.”

Så det har været pengene værd?

”Helt bestemt. Det har også været
megafedt at følge processen, hvor alle
de fantastiske frivillige mennesker har taget en kæmpe tørn. Det er så lækkert, at Esbjerg har fået endnu et godt spor.”

Tekst:

Relaterede artikler

Der er lukket for kommentarer.

Top