Leder: Rendyrket svineri

LEDER – Det er utroligt, man skal bruge både papir, galde og go’ energi på at skrive den slags her i en miljøbevidst tid. Men vi må jo alle sammen prøve at hjælpe dem, der åbenbart er helt hjælpeløse.

De er tilsyneladende også dovne, så vi starter med den korte version: Affald hører til i en affaldsspand, deraf navnet.

Så burde den jo sådan set ikke være længere. Sig det videre, hvis nogen ikke skulle have hørt det hjemmefra.
Men nogle er enten tunghøre eller tungnemme eller måske begge dele.

Det fik vi desværre igen bevis for til arrangementet ’Hold Hjerting Ren!’. Det var ellers nogle dejlige timer med masser af go’ energi. Men desværre gik nogle af de frivillige affaldsindsamlere hovedrystende rundt
og vidste ikke, om de skulle grine eller græde.

Èn ting er de mange stykker is- og slikpapir, der bliver dumpet langs stierne, sandsynligvis af børn og unge. Den må I lige samle op på hjemme ved køkkenbordene, kære forældre – se vejledning ovenfor.

Noget helt andet er de oplevelser, som et par andre indsamlere kunne berette om: Èn fandt (heldigvis) en nedgravet éngangsgrill i selskab med en stor bunke glasskår fra knuste flasker. Hele herligheden var kun dækket af et tyndt lag sand. Og ifølge indsamleren var de rustne pigge på grillristen arrangeret til at gøre mest mulig skade på bare fødder eller hundepoter.

Det er jo rendyrket affaldsterrorisme, og det bør bruges som skrækeksempel for alle med ansvar for en eller flere teenagere. Vi har jo nok alle dummet os, når musikken spillede, solen skinnede og sprutten flød, men kunne vi ikke gøre det lidt cool at feste med stil?

En anden indsamler fiskede en masse plastikposer med hundelort op mellem de store sten langs Strandpromenaden. Samme ulogiske fund gjorde flere af
indsamlerne under buske langs stierne.

Det har jo altid været sådan, at mange hundeejere
bliver blinde, når deres dyr besørger. Men man risikerer åbenbart også at blive snotdum.

Uanset lidelse, så hjælp synderne på rette vej. Påtal, konfrontér og fotografér om nødvendigt. Det kan være ubehageligt, men bare husk på, hvem der er den pinlige.

Hvis de bliver sure, må man trøste sig ved at tænke lige så beskidt som dem: Det skider vi på.

Hvad synes du? Giv os din mening på Facebook!

Tekst:

Relaterede artikler

Top