Inspektions- og smageholdet fra Hjerting Kanelaug: Niels Jensen, Arne Frandsen, John Pedersen og Per Thrane.
Fra haner til kaner. Ny kompagnon i Pub Kaktus fandt på en ny måde at servere øl på
Hent den originale artikel fra avisen her
ØLDRIKNING – Når man går på pub, er det for at drikke øl, få en hyggesnak med gutterne, de andre gæster eller bartenderen. Men måden, man gør det på, forandrer sig. Det har Kim Nielsen, indehaveren af Pub Kaktus på Gammel Guldagervej i Hjerting, taget bestik af.
Bagved er der indrettet en stor gårdhave til sommerperioden, og inde i værtshuset er røgen væk, og især barområdet er blevet peppet op. Og så er der det med øl i kaner, som vi kom for at se nærmere på sammen med fire repræsentanter for Hjerting Kanelaug.
”Min ny kompagnon Mike Jensen fandt på, at vi skulle lave et samarbejde med kanelauget om at servere øl på træstykker, formet som kaner. Og de skal have navn efter kanerne,” fortæller han.
En tredje Kaktus-kompagnon er Jon Würtz.
Idéen er hentet fra Esbjerg Bryghus, men også Fanø Bryghus og mange andre bryghuse kører med samme koncept. Man bestiller et bræt eller kane med fire eller seks forskellige øl, og så nyder man de øl i godt selskab og får lidt at snakke om. Esbjerg Tømrerfirma laver de små kaner, som stadig mangler at få brændt navnene ned i træet.
Mange nye haner
Vi går til baren, hvor antallet af haner er øget en del siden sidste besøg. Man kan for eksempel vælge værtshusets egen pilsner eller classic fra Brøckhouse på Sjælland, en Fanø Rav – eller man kan snuppe en lidt stærkere Saint Bernardus fra Belgien, brygget af dygtige munke gennem århundreder.
Kim får hurtigt fyldt fire kaner med lidt forskelligt øl, og turen går til de spændt ventende repræsentanter for kanelauget, Niels Jensen, Arne Frandsen, John Pedersen og Per Thrane. Og det bekommer dem vel.
Men de smager sig gennem de fire øl, får vi en snak om det famøse gavlmaleri, som kommunen vil have overmalet. Ifølge Kim kan der gå fra tre til otte måneder, før klagesagen afgøres.
Tekst og foto: Finn Arne Hansen