Philip gav den gas til EM i vandski

13-årige Philip Meldgaard Jessen fra Esbjerg Vandski Klub er et af Danmarks største vandski-talenter, som vi nok skal komme til at høre mere til.

Hjerting-drengen vandt i juli hele fire guldmedaljer ved DM, hvor han ryddede bordet i disciplinerne
slalom, trick og hop samt kombineret. I august tog han med landsholdet til EM i Italien, hvor han som eneste dansker nåede en finaleplads og sluttede i Top10 blandt Europas bedste.

”Jeg har stået på vandski, siden jeg var tre år, men startede med træning, da jeg var fem,” siger Philip Meldgaard Jessen, der går i 7. klasse på Hjerting Skole (eller Auraskolen blandt fagfolk).

”Jeg håber at blive endnu bedre, og næste år satser jeg på at slutte i Top3 til EM.”

 

Drømmer du også om at blive professionel?

”Ja, der er da nogle i Danmark, der lever af det. Men så skal der meget arbejde til,” lyder det realistisk fra den beskedne unge mand, der hverken har ladet vand eller succes stige til hovedet.

Billedet ovenfor er taget ved Hjerting Strand, men pudsigt nok har han faktisk aldrig prøvet at stå på vandski på Ho Bugt eller andre steder på havet. På hans niveau handler det om fladt vand uden andre bølger end speedbådens kølvand.

Derfor må familien køre ham en time hver vej til træning i Rødekro, men håbet er, at han inden længe kan cykle til træning på den nye bane i Hostrup.

Tekst:

Relaterede artikler

Top