Vandski bane på vej i Hostrup

VANDSPORT – Gode kræfter arbejder lige nu på, at 6710-området kan få endnu en attraktion med vand og go’ energi. Folk fra det lokale vandskimiljø planlægger en vandskibane på søerne i den store grusgrav i Hostrup, kun fem kilometer fra Hjerting.

”Vi arbejder på sagen og håber at være i gang næste forår. Men realistisk set bliver det nok først året efter,” fortæller Peter Meldgaard Jacobsen fra Hjerting.

Området ligger nord for Hostrupvej, en sidevej til Hjerting Landevej mod Varde og lige på grænsen til Varde Kommune.

”Lige nu er vi i gang med at søge tilladelse hos Esbjerg Kommune. Fordelen er, at vi har haft tilladelse tidligere, for vi har faktisk haft en klub derude for omkring 20 år siden. Men det kneb lidt dengang, fordi der stadig blev gravet i samme område.”

Ifølge Peter Melgaard Jacobsen er der kun en enkelt nabo i området, og vedkommende er positivt indstillet overfor planerne. Folkene bag projektet regner med, at kommunen også kan se værdien af en vandskibane som en ny attraktion for både lokale, tilflyttere og turister.

Entusiasterne indenfor vandski kan ikke bruge Ho Bugt, for det kræver jævnt vand uden bølger at dyrke sporten på højt niveau med hop og andre tricks.

Derfor må lokale talenter som f.eks. Peters papsøn, Philip Melgaard Jessen her til højre, træne på en bane i Rødekro. Men den nye bane vil gøre det nemmere og mere attraktivt at dyrke vandskisport her i området.

I første omgang skal en speedbåd være trækdyr på banen i Hostrup, men på længere sigt kan der måske være basis for at etablere en kabelbane. Det er en slags skilift på vand, som herhjemme kendes fra Hvide Sande og Amager Strandpark ved København, men det kræver en investering på flere millioner kroner.

 

En fed sport

Foreløbig skal der indkøbes i baneudstyr og en båd, som i sig selv løber op i 2-300.000 kr.

”Det er en specialbygget båd og stort set den samme type, alle klubber bruger. Vandskisporten er meget specialiseret, og folk bliver overrasket over, hvor udviklet udstyret er,” siger Peter Meldgaard Jacobsen.

”Og så er det bare en fed sport. Den tiltrækker både unge mennesker og sådan nogle gamle fjolser som mig. Hele familien kan være sammen om det, og f.eks. i vores familie startede den mindste, da hun var to år. Nu er hun syv og blæser bare afsted!”

Bliver der også en ’pay-and-play’-mulighed, hvor man bare kan dumpe ind for at prøve?

”Ja – det bliver en forening og ikke kommercielt, men det bliver helt åbent, hvor alle kan komme og prøve.”

Tekst:

Relaterede artikler

Top