Leder: Når dårligt nyt bliver godt nyt

LEDER – En ulykke kommer sjældent alene, men nogle gange følges den heldigvis med en lidt mere lykkelig begivenhed.

Sådan er det med nyheden om, at Hjerting Laks fusionerer og flytter sammen med sin nye partner på Esbjerg Havn.

Både Hjerting Laks og familien bag virksomheden har haft stor betydning for Hjerting, og det er svært at kalde det en god nyhed, når en stor arbejdsplads flytter væk. Men i det her tilfælde er den dårlige nyhed koblet til en endnu bedre af den gode slags.

Fiskene flytter, og bygningerne ryddes, men giver samtidig plads til, at den lokale og globale virksomhed MacArtney fortsat kan vokse og udvikle sig med hovedsæde midt i Hjerting.

Lige her og nu er pladsbehovet ikke påtrængende, så længe olieprisen har kurs sydpå. Men heldigvis er det en virksomhed med vilje og kræfter til at tænke langsigtet, så bestyrelse og ledelse kan kigge ind i fremtiden med det lange lys på.

Derfor er der nu dobbelt-op på både grundareal og bygninger for den ambitiøse virksomhed, og det er ’happy hour’ for både Hjerting Laks, MacArtney og hele Hjerting.

De fleste af medarbejderne hos Hjerting Laks kan fortsætte i den nye fælles virksomhed, der vil stå stærkere i konkurrencen og bedre kan matche de stadig større spillere i detailhandelen som en del af den store Polar Seafood-koncern.

MacArtney får masser af plads til udviklingen mange år frem og kan dermed begrave alle planer om at flytte fra Hjerting. Det er også i stifterne Winnie og Martin ’Mac’ MacArtneys ånd, at virksomheden bliver i det område, de selv holdt meget af.

Stifterne af Hjerting Laks ville også være stolte af denne løsning, hvor selv flytningen af virksomheden kan ende med et nettoplus på områdets bundlinje.

Vi mister nogle produktionsarbejdspladser, men får mere plads til de videnjob for højtuddannede, som er så vigtige i den globale konkurrence og kampen om nye tilflyttere. Det er svært at bevare pessimismen med en løsning, som alle parter kan være stolte af.

Det er dog vemodigt – sikkert også for ejerne – at sige farvel til et stykke lokalhistorie som Hjerting Laks, der har mottoet ’En gave fra havet’.

Men når det nu skulle være, er det dejligt, at de også sørger for at efterlade en gave til Hjerting.

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top