Master Pastor Mårup

Læs også portræt af Arne Mårup

JUBILÆUM – Hvis nogen skulle være i tvivl om Arne Mårups popularitet efter 25 år som sognepræst ved Hjerting Kirke, så skulle de bare forsøge at klemme sig ind på lidt bordplads ved hans jubilæumsreception.

Kirkens konfirmandlokaler var stuvende fyldt, da menighedsrådet fejrede sølvbryllup med den populære krøltop, der som vanligt var i hopla på den store dag den 31. januar.

Kærlige drillerier

Hans præstekolleger i den dynamiske trojka ved Hjerting Kirke kunne sikkert finde på at drille ham med, at det var fordi, han var i centrum for opmærksomheden.

Humor er en stor del af både hverdagen og søndagen i det kompagni. Det gjaldt også sognepræst Georg Græsholts muntre sang til kollegaen.

Men udover humoren kredsede de mange talere alle om Arne Mårups kvaliteter – som præst og som menneske.

På den faglige front går han ofte forrest med kirkens ’produktudvikling’ som beskrevet i sidste nummer af Hjerting Posten.

 

Vilje til forandring

Senest med sin masterafhandling over emnet ’Benspænd i prædikenforberedelser’, der udover topkarakter høstede stor interesse og anerkendelse i ’branchen’.

Evnen og viljen til fornyelse var da også noget af det, provsten og kollegaen Kræn Christensen roste ham for.

”Du tænker hele tiden på, hvordan du kan gøre tingene bedre, mere interessante. Og du har lavet adskillige benspænd for dig selv – og måske lidt for Georg og jeg. Sikkert med den bagtanke, at når de døde vågner, så sker der noget,” lød det med et glimt i øjet.

DSC_1384

“Nu er du også master – altså Master Paster Mårup,” lod det fra provst Kræn Christensen…

”Men naturligvis også for at udvikle dig. Ikke alene som kollega, men også som provst, er det noget, jeg lægger vægt på. Derfor er du nu ikke længere bare pastor, men også master – altså Master Pastor Mårup… Og det er godt – ja, jeg tror, det er rigtigt godt. Hvorfor nøjes med at være en pastor, når man kan være en Master Fatman,” lød det kærligt drillende fra Kræn Christensen, som også havde varme, rosende ord til kollegaens støtte i personligt svære stunder.

I forbindelse med jubilæet – og kirkens forestående ditto – har menighedsrådet i øvrigt besluttet at udgive en bog om Robert Jacobsens kunst i Hjerting Kirke, der har Arne Mårup som forfatter.

 

DSC_1392

…og gode grin prægede de mange taler, der var fulde af lovord og kærlige drillerier.

 

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top