Marbækgaard kan blive til ’trailcenter’ for motionister

Forpagteren af restauranten på Marbækgaard gik konkurs forrige sommer, men nu kommer der måske igen liv i et nyt ’trailcenter’ på stedet.

 

OUTDOOR – Den kommunale ejendom Marbækgaard, der ligger naturskønt ved søerne midt i Marbæk Plantage, kan fremover blive et kraftcenter for alle former for udendørs motion.

Det foreslår kommunens forvaltning i en indstilling til økonomiudvalget, der sidste i sensommeren bad om nye ideer til anvendelse, efter forpagteren af en restaurant på stedet var gået konkurs.

Nyt koncept fra DIF

Siden har bygningerne stået tomme, men placeringen vil være oplagt til et såkaldt ’trailcenter’, foreslår forvaltningen. Trailcenter et koncept, som Danmarks Idrætsforbund er i gang med at udvikle som en kombination af klubhus, depot og mødested i naturen. Her kan motionister mødes og bruge trailcenteret som praktisk base for aktiviteterne med f.eks. opbevaring og rengøring af grej, mødelokaler samt spise- og toiletfaciliteter.

Gode fysiske rammer

”Da benyttelsen af Marbæk Plantage er stigende, og alle former for motion og oplevelser i naturen er på flere måder attraktive, er det oplagt, at kommunen tilbyder nye, gode, fysiske rammer på Marbækgaard, der understøtter denne idrætsform, både for klubber og det store antal uorganiserede udøvere,” skriver forvaltningen i sin indstilling.

”Marbækgaard kan rumme fællesrum, information om ruter og andre idrætsmuligheder, grejbaser, og et overdækket aktivitets- og mødested. Samtidig er det også en mulighed for at møde andre motionister, få nye relationer, og blive inspireret til at prøve nye aktiviteter.”

Forvaltningen peger også på, at Marbækgaard er godt placeret som knudepunkt for stier og motionsruter ud i terrænnet, ligesom der er både omklædnings- og parkeringsfaciliteter.

Måske ’forest food’

Der luftes også tanker om enten at låne eller leje køkkenfaciliteterne ud, så brugerne f.eks. kan købe en forfriskning.

Alternativt kan man undersøge, om nogen er interesserede i at lave ’pop-up’ cafe eller måske tilpasse konceptet med streetfood til en slags ’forest food’, som det så kreativt kaldes.

Der er endnu ingen overblik over økonomien i at etablere og drive det nye trailcenter. Det afhænger selvfølgelig af den endelige model, men der skal ske en vis ombygning til formålet.

Trailcenter

Blanding af klubhus, depot og mødested – placeret ude i naturen tæt på de områder, der benyttes af f.eks:

• Orienteringsløbere

• Mountainbikekørere

• Vandrefolk

• Ryttere

• Kajakroere m.fl.

Danmarks Idrætsforbund er i gang med fem trailcentre i Kolding, Silkeborg, Skanderborg og Svendborg samt på Bornholm

Tekst:

Relaterede artikler

Der er lukket for kommentarer.

Top