MacArtney sikrer fremtiden i Hjerting

FREMTIDSPLANER – Hjertings største virksomhed sikrer sig nu bogstaveligt talt en plads i den lokale fremtid med købet af grunde og bygninger fra naboen Hjerting Laks.

Overtagelsen sikrer plads til ny vækst for ambitiøse MacArtney, der arbejder med avanceret teknik til offshore- og marineaktiveter over hele verden.

”Vi vil rigtig gerne være her i Hjerting, hvor det hele startede i 1978, og det er i stifterens ånd. Men vi mangler plads, for grunden her er fyldt helt ud,” siger adm. direktør Niels Erik Hedeager fra MacArtney.

 

Beholder bygningerne

Overtagelsen sker for at fremtidssikre virksomheden, selvom den aktuelle oliekrise selvfølgelig også kradser hos MacArtney.

”Nu kan vi blive her, vokse os større og skabe flere arbejdspladser. Det bliver nok ikke lige i 2016, som det ser ud nu, men vi er et selskab, der tænker langsigtet. Og det er jo ikke første gang, vi har haft en oliekrise.”

MacArtney overtager lige godt 10.000 kvm grund med cirka 3.400 kvm bygninger, og det er i runde tal dobbelt-op på begge dele.

”Vi har ikke fastlagt planerne for det nye endnu, men vi vil da flytte rundt på nogle af vores aktviteter. Som udgangspunkt bibeholder vi de nye bygninger, og bygger dem om, så de passer til os,” oplyser Niels Erik Hedeager.

”Det er meningen, at vores produktion skal flytte derover, men det er lidt tidligt endnu. Vi har selvfølgelig ikke brug for køle- og frysekapacitet, men det er fine lokaler, der passer til os, og vi deler i forvejen parkeringsplads.”

MacArtney overvejer også at bygge de to matrikler sammen – i første omgang nok bare med en gangforbindelse.

Jeres nuværende bygninger har jo ’knopskudt’ en del – overvejer I at ryste hele posen og lave f.eks. en ny hovedbygning og/eller hovedindgang?

”Det ser vi ikke lige umiddelbart,” siger MacArtney-direktøren, som dog vil snakke med husarkitekten om lidt arkitektonisk samling.

”Vi har brugt Hallen & Nordby i lang tid, og de skal selvfølgelig ind over. Men de ydre rammer skal bare lige pudses lidt af, måske med lidt nye farver.”

MacArtney får også bygningerne til Børnehuset Kjærgaarden og et parcelhus lige ved siden af Hjerting Laks med i købet.

”Det er business as usual for dem, og de kan være der, så længe de har lyst til,” siger Niels Erik Hedeager, der nu får masser af plads til virksomhedens udvikling.

”Det er planen, at vi skal vokse og være større, og det er jo primært videnarbejdspladser, vi har. Det passer godt i det her miljø, og det passer medarbejderne rigtig godt. Mange af dem bor jo her og frygtede, at vi ville flytte ud til motorvejen, for de cykler på arbejde her fra området.

I har vel også overvejet at flytte til Esbjerg Strand?

”Vi har overvejet flere alternative placeringer. Men vi er glade for, at det her bliver løsningen,” understreger Niels Erik Hedeager.

Så købet er en garanti for, at I beholder Hjerting som base mange år endnu?

”Ja, det er det. I 2018 har vi jo 40 års jubilæum, og nu bliver vi her i Hjerting mange år ind i fremtiden.”

 

Grandestævne med MacArtney

Det er ikke blevet mindre interessant, for emnet er topaktuelt:

Hjerting Grandelaug byder torsdag den 25. februar kl. 19 til grandestævne i Hjerting Kirkes lokaler, hvor MacArtney er på dagsordenen.

Hans Jørgen Hansen fra MacArtney kommer og fortæller mere om den spændende virksomhed, der blev stiftet i 1978 af Winnie og Martin ‘Mac’ MacArtney og har 320 medarbejdere over hele verden med hovedsæde i Hjerting.

Efter købet af Hjerting Laks’ ejendomme kan vi nu glæde os over at beholde MacArtney i Hjerting mange år endnu.

På grandestævnet kan man høre mere om den højteknologiske virksomhed med masser af lokale videnarbejdspladser.

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top