Leder: Vandgang, ventetid og masser af vilje

LEDER – Løsningen er kompliceret, men problemet er irriterende enkelt for dem, der bøvler med det: Der er for meget vand i Fourfeld Ådal.

Det bliver ganske enkelt mere og mere påtrængende. Nu handler det ikke bare om vand fra oven, men også fra neden. Grundvandet har været stigende de senere år og uden at være ekspert i hverken hydroteknik eller klimaforandringer, tør man godt vædde en kop vand på, at det bliver værre og værre de kommende år.

I Andelsforeningen Buntmagertoften har man sendt et nødråb til Esbjerg Kommune, som man kan læse mere om her på siden og i Bolig Posten inde i avisen. Foreningen har investeret i dræning af området, men det hjælper ikke meget, når grundvandet står lige
under græsrødderne. Vand løber jo helst nedad.

Svaret fra kommunen handler mest om opremsning af gældende regler, og de er klare som vand: Man skal selv sørge for dræning og afvanding af egen grund.

Men hvorhen? Skal de bære vandet ud i spande? Skal det være alle mod alle – hver grundejer sin voldgrav, hvor problemet pumpes over hækken og ind til naboen?

Her i kommunen har vi den specielle situation, at
vores viceborgmester og kronprins også er direktør for Din Forsyning. Der er mange fordele i, at manden er belastet af teknisk viden, og forhåbentlig er der ingen ulemper. Forhåbentlig betyder det ikke, at ansvar og snitflader mudres til, så kommune og forsyning ikke presser hinanden professionelt – begge veje.

Men spørgsmålet rejses rundt omkring i krogene, og det bedste svar på den skepsis ville være nogle klare og konkrete meldinger: Her er årsagen til problemet og her er, hvad vi har tænkt os at gøre ved det. Og hvis vi ikke har råd, må politikerne mande sig op til at sige dét.

Vi skal nok vare os for at kloge i løsningen. Men det er på høje tid, at nogen begynder at gøre det.

Viljen er der jo – i hvert fald hver gang, vi spørger. Så næste spørgsmål er vel, om evnen nu også er der i forvaltning og forsyning? Eller er det mon det eneste område i den her sag, hvor man er løbet tør?

Læs også artiklen: ‘Vandpresset stiger hos både borgere og politikere’

Læs også artiklen: Beboere ved Fourfeld Ådal døjer nu også med forhøjet grundvand

Tekst:

Relaterede artikler

Top