Leder: Eventyret venter – hvis man vil det

LEDER – At rejse er at leve – og nogle gange at overleve.
Eventuelle eventyr og strabadser på ferien er jo en sag om smag og behag, og for nogle er det lykken hvert år at lande i nøjagtigt de samme rammer med de samme naboer – måske endda nogle af de samme, man kender hjemme fra villavejen.

Andre slapper af på helt andre måder – f.eks. ved at udsætte sig for belastning i uvante situationer og omgivelser, og sådan er vi heldigvis så forskellige.

Der er gudskelov ingen facitliste for ferie, men for mange ældre er det også et spørgsmål om fysiske og praktiske grænser. Nogle gange sidder begrænsningen dog oppe i hovedet – for folk i alle aldre.

Hvis tankerne for næste campingtur kredser mest om at huske gasalarmen, så snart man krydser Kongeåen, så skal ferien nok blive derefter. Hvis ferien styres af detaljeret planlægning ud fra ruteplan, minuttal oghotellets wifi-hastighed, er der jo ikke megen plads til improvisation og nye – lokale – oplevelser. Fred være med det og god tur, må man bare ønske.

Men det er nu mere livsbekræftende at høre den tilgang, det modne Hjerting-par praktiserer på vores midtersider inde i avisen. ’Don’t worry’ lyder deres råd, og så enkelt og eventyrligt kan det siges.

De er ikke just vårharer, men springer ubekymret ud i det og får nogle oplevelser, der ikke kan peges ud i et katalog. De fortæller henført om menneskene, naturen og f.eks. de utrolige farvenuancer, de har mødt på deres vej. Og de tager besværlighederne med i købet for at komme derud, hvor oplevelsen er ægte.

Hvor natur er natur, og folklore ikke er en event, guiden har ringet fra bussen for at sætte i gang.

De opsøger ensomheden, langt fra de trampede turiststier og har det privilegium at tage sig god tid. Begge dele er en luksus, alle vi andre i en travl hverdag nok kunne have gavn af at unde os selv lidt mere.

Jo – eventyr er nogle gange besværligt og ofte dyrt.Men mindre end en firehjulstrækker gennem Namibia kan også gøre det. Find det ægte eventyr i Marbæk i stedet for Lalandia. Tag til Mandø i stedet for Mallorca. Drop suiten og sov i shelter. Brug vores unikke natur.

Eventyret venter mange steder – hvis man vil det. Uanset hvad der virker for dig, så rigtig god sommer – og på gensyn til august!

Læs også artiklen: ‘Eventyr har ingen alder’

Tekst:
Tags

Relaterede artikler

6 Comments

  1. zortilo nrel said:

    Good web site! I really love how it is simple on my eyes and the data are well written. I’m wondering how I could be notified when a new post has been made. I have subscribed to your RSS which must do the trick! Have a nice day!

  2. vreyrolinomit said:

    hi!,I like your writing so much! share we communicate more about your post on AOL? I require an expert on this area to solve my problem. Maybe that’s you! Looking forward to see you.

  3. zortilonrel said:

    I really happy to find this website on bing, just what I was searching for : D also saved to my bookmarks.

Top