Hostrup Forsamlingshus får den store tur

FORSAMLINGSHUS – Styrken ved ildsjæle viser nu igen sin værdi ved modernisering af et lokalt samlingssted, denne gang i Hostrup Forsamlingshus.

Her har en række frivillige gennem et stykke tid arbejdet på modernisering af huset, som får helt nye toiletter og handicaptoilet samt en renovering af entréen og Lille Sal.

”Vi har en masse frivillige, der kommer og laver det hele, og det er lokale ildsjæle her fra sognet,” siger Jens Jørgen Hansen, formand for Hostrup Forsamlingshus.

 

I sving lørdag morgen

”Vi har haft professionelle smede og elektrikere i gang og har haft en maler til at lave det grundlæggende med spartling og tapet. Men resten laver de frivillige, og i dag skal vi så i gang med at male,” fortæller formanden, da Hjerting Posten møder arbejdsholdet en lørdag morgen, hvor de fleste andre hygger sig ved et lunt morgenbord.

Det oprindelige Hostrup Forsamlingshus blev etableret helt tilbage i omkring 1890, men blev væltet af en tyfon i 1929 og bygget op igen. Så det er en ældre dame, der nu kan byde til fest i ny og moderne udgave. Og der er god gang i huset.

”Det kører fint, men vi kunne da godt ønske os nogle flere lørdage i året, for her vil alle gerne ind. Vi laver ikke det store overskud – omkring 30-40.000 kr. om året efter vedligeholdelse, forbedringer og løbende udskiftning af inventar og service – men vi er godt tilfredse,” siger Jens Jørgen Hansen.

”Vi er jo en forening og skal heller ikke lave det store overskud, for huset er ejet af sognets beboere og skal komme dem til gode.”

Brugerne er primært beboere i området, men de fleste af festerne bookes af folk inde fra Esbjerg.

 

Bidrag fra fonde

”De forskellige jagtforeninger holder også møder og bankospil, og så kommer der folkedansere fra Hjerting og træner hver mandag. Og ellers foregår der lidt forskellige møder med sogneforeningen – det er hele områdets forsamlingshus,” understreger Jens Jørgen Hansen.

Moderniseringen af huset løber op i omkring 225.000 kr., og de fleste penge er doneret fra fonde. SE har givet 100.000 kr., Esbjerg Kommunes nye lokalpulje til støtte for små samfund har givet 50.000 kr., Claus Sørensen Fonden bidrager med 25.000 kr. og den lokale jagtforening har skænket 10.000 kr. Desuden har jægerne ydet et rentefrit lån til nye stole

på 35.000 kr., som de kommende år modregnes i deres leje af huset. Desuden har Hostrup Forsamlingshus selv sparet 50.000 kr. op til moderniseringen.

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top