Hjerting får nyt fitnesscenter

Hele artiklen i PDF-format

SUNDHEDSHUS – Hjerting får 20. november en længe savnet facilitet, når Langlihuset slår dørene op til det nye fitnesscenter Fit & Sund.

Dermed tager sundhedshuset på Havborgvej også et afgørende skridt mod at realisere strategien om et samlet center for sundhed og velvære med den nye ankerlejer som trækdyr.

Fit & Sund er en hastigt voksende franchisekæde med p.t. ni centre og tre mere på vej, inklusive Hjerting. Konceptet bygger bl.a. på sundhedsfaglig viden, samarbejde med eksterne fagfolk i samme bygning og sociale aktiviteter, der rækker ud over selve træningen.

Hjerting får nyt fitnesscenter

Maja Schlebaum fra Kolding bliver ejer og primus motor i det nye Fit & Sund-center.

”Vi driver også ganske almindeligt fitnesscenter, men derudover arbejder vi med kostvejledning, massage og zoneterapi/fodpleje – for det meste i samarbejde med eksterne partnere,” fortæller Maja Schlebaum, som bliver ejer og primus motor i det nye center.

Hun er uddannet klinisk diætist og markedsføringsøkonom og har hidtil arbejdet som daglig leder og medejer af Fit & Sund i Vejle.

”Jeg fortsætter med tilknytningen til Vejle, men bliver eneejer i Hjerting, hvor mit fokus vil ligge i hvert fald det første halve år,” siger Kolding-pigen, som ikke afviser at rykke de private teltpæle til vestkysten engang.

Fit & Sund Hjerting bliver på cirka 1.000 kvm, der indrettes i den tidligere kantine i KJ Industries-bygningen samt i en del af lagerhallen. Lokalerne bliver ombygget og istandsat og får selvfølgelig sidste skrig i fitnessgrej og faciliteter, dog ingen sauna og dampbad.

Omkring 15 ansatte

”Vi kommer også til at bruge de fantastiske omgivelser med skov og strand til forskellige outdoor aktiviteter, f.eks. crossfit på stranden,” fortæller Maja Schlebaum.

Hun er nu i gang med at rekruttere instruktører til det nye center og regner med at skulle beskæftige omkring 15 ansatte i alt på hel- eller deltid.

Kvinden bag det nye fitnesscenter kan i øvrigt mødes til Energiløbet i Hjerting 30. au-gust, hvor Fit & Sund har en stand med mere info.

Det er desuden værd at bemærke, at Fit & Sund aldrig åbner et center uden en fysioterapeut i samme kompleks.

Mere på vej i huset

Langlihuset har da også en erklæret strategi om at blive et samlet sundhedshus med bl.a. læge, apotek og andre relaterede sundhedsydelser som f.eks. netop fysioterapi.

Med Fit & Sunds indtog og krav om en fysioterapeut tyder det på, at der nu går hul på bylden, omend kortene holdes tæt til kroppen.

”Det kommer jo så småt derhenad, men jeg kan ikke sige mere lige nu,” lyder det fra Langlihusets ejer, Ulrik Gammelgaard.

Men Fit & Sund bliver vel et vigtigt boost for at kunne gennemføre strategien bag huset?

”Det kan du roligt regne med!”

Socialt og holistisk

Konceptet hos Fit & Sund handler ikke kun om stramme muskler og skarpt udseende.

”Vi kalder os jo fitness- og sundhedshuse. Vi lægger os mellem hjem og arbejde, og vi er så det tredje hus i folks liv. Og vi går meget op i det sociale – folk skal føle sig hjemme hos os,” forklarer ejer Maja Schlebaum, Fit & Sund Hjerting.

”Det gælder især vores specielle seniorhold tre gange om ugen. De dage bliver der også gratis morgenbrød, og der er altid gratis kaffe og te til kunderne, så de kan hygge sig sammen ved siden af træningen.”

Seniorholdene vil desuden danne ramme om en seniorklub, hvor frivillige ambassadører laver et socialt arrangement en gang om måneden.

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top