Hele byen kom til festlig indvielse af Hjertinghus

Hjertinghus nåede lige at blive indviet og taget i brug, inden corona­krisen lukkede alt

Hent hele artiklen som PDF her

FESTLIGHEDER – Første indvielsesdag røg på gulvet på grund af vandskade, men fredag den 6. marts var det endelig så vidt, at det 15 millioner kroner dyre sports- og kulturhus Hjertinghus kunne indvies.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen (i midten) i samtale med ’husformand’ Michael Erting (t.v.) og HIF-formand Anders Kristensen.

Og takket være tørvejr, solskin, borgmesterbesøg, gymnastikopvisning, folkedans, taler og et fremmøde på 500 glade gæster blev det en herlig dag for husbestyrelsen og HIF, der har i et årti har arbejdet for at få huset ved boldbanerne og tennisbanen ved Tobølparken bygget.

Bestyrelsesmedlem Freddy Christensen, SE Vækstpulje, kom med et synligt bevis på deres støtte.

En flok aktive fra HIF og sommerfestudvalget sørgede for, at der var sørget for lækkert kagebord, kaffe, vin, øl og vand. Og i den flotte, spritnye fitnessafdeling sørgede arbejdskraft fra tennisafdelingen i form af formand Claus Jensen for at vejlede om, hvad afdelingen har at byde på og om de åbningstilbud, som fitnessafdelingen kører med. Han solgte også billetter til ølshowet med Eddie Szweda, der desværre måtte aflyses på grund af myndighedernes advarsler mod store forsamlinger.

Fitness et trækplaster
Gæsterne havde mulighed for at gå rundt i hele huset for at se mødelokalerne, omklædningsrummene, caféområdet, den store sal med plads til 250 mennesker, depotrummene og solterrassen med udsigt til boldbanerne. Især fitnessfaciliteterne lod til at være det store trækplaster. Mange havde spørgsmål til priser og åbningstider.
Formanden for den selvejende institution Hjerting Sports- og Kulturhus, Michael Erting, bød de mange gæster velkommen og fortalte kort om det, huset kan tilbyde. Det er jo ikke kun et sportshus, men også et kulturhus for alle.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen ønskede alle i Hjerting tillykke med det ny hus.

Esbjergs Borgmester Jesper Frost Rasmussen, der repræsenterede den største sponsor, nemlig kommunen, som har betalt en halvpart, glædede sig over indvielsen. Han bemærkede, at det havde været en lang og besværlig rejse, men han glædede sig over, at der nu står et hus klar, som kan bruge af alle i Hjerting, også til kulturelle formål.

Gymnastik og folkedans
Anders Kristensen, formand for HIFs hovedafdeling, talte også, ligesom SE Vækstpulje ved Freddy Christensen overrakte en symbolsk check på de 200.000 kroner, som SE Vækstpulje har givet til projektet.


Piger fra HIF Gymnastik gav en flot opvisning.

Efter talerne var det tid til en fejende flot gymnastik­opvisning med piger fra HIF Gymnastik og en frisk gang folkedans ved Hjerting Folkedansere.

Hjerting Folkedansere gav den hele armen i salen og prøvede at få gæsterne med på en dans.

Så snart gæsterne var gået, blev det store mødelokale taget i brug af fitnessafdelingen. Men husets første aktive periode blev kort. Efter en uge måtte det lukkes på grund af coronatruslen. Imens kan Hjertings borgere tænke på, hvad de kunne tænke sig af aktiviteter i huset. Kulturelt interesserede er meget velkomne til at kontakte Claus Jensen og nedenstående.

Tekst og foto:
Finn Arne Hansen
fah@hjertingposten.dk

Tekst:

Relaterede artikler

Der er lukket for kommentarer.

Top