Arbejdet med Havneøen ved Esbjerg Strand skydes i gang

Projektet har været mange år undervejs, men nu skal det pludselig gå rigtig stærkt med arbejde 12 timer hver dag i alle ugens dage, inden stormflodssæsonen starter.

Etape 1 af det ambitiøse Esbjerg Strand-projekt skydes officielt i gang onsdag den 12. juli kl. 14.30, hvor alle er velkomne til at overvære de starten på arbejdet

Esbjerg Strand projektet involverer en havnelagune, en havneø og en lystbådehavn, som kan danne ramme om maritime aktiviteter. Første opgave bliver at etablere en dæmning rundt om hele det kommende anlæg.

“Det bliver enormt spændende at følge projektet, når det vokser frem af havbunden. Alle interesserede vil hurtigt kunne se fremskridt, for vores entreprenør Aarsleff A/S har travlt. Dæmningen skal stå færdig inden stormflodssæsonen kan begynde at drille projektet. Derfor må der arbejdes fra syv morgen til syv aften alle ugens dage i den kommende periode”, forklarer borgmester Johnny Søtrup i en pressemeddelelse.

 

Etableringen af dæmningen og den 60.000 m2 store havneøen vil ske med det eksisterende materiale fra havbunden. Når dæmningen er etableret, vil der i vinterperioden kunne arbejdes i lagunen, uden at havets rasen påvirker arbejdet.

Inde i lagunen graves der sejlrender op til 4,5 meter dybe, så den planlagte lystbådehavn på havneøen kan anløbes. Op til 300 lystbåde vil kunne bruge havnen. Havneøen får to forbindelser til land, en mindre bro til dæmningen og en reel broforbindelse fra Esbjerg Brygge til tungere trafik. Der vil være promenader og torvepladser med cafeliv på øen, og 26.000 m2 erhvervsjord skal gøres salgsklart. De højeste bygninger på øen kan blive op til 11 etager.

Området skal stå færdigt med udgangen af 2019.

 

Tekst:
Tags

Relaterede artikler

Top