Frederik og Mary på royal visit ved vandet

Kronprinsparret besøgte Maritimt Center i Sædding, hvor der var rundvisning, inden kronprinsen forestod den traditionelle standerstrygning hos Esbjerg Roklub

Hent den originale artikel som PDF her

ROYALT – Om aftenen tog de både de mange gæster i Musikhuset samt en stor del af de danske fjernseere med storm, da de uddelte deres royale priser i Esbjerg. Kronprinsparret, de kongelige højheder, Frederik og Mary var i byen.
Nogle få timer tidligere, inden det store tv-show gik i luften, var de royale gæster, knap så højtideligt og mere uformelt, på besøg hos Maritimt Center på Esbjerg Strand i Sædding.

En hel del borgere, sikkert fra både nær og fjern, var mødt op for at hilse på med smil og blafrende dannebrogsflag, mens en pænt stor politistyrke diskret holdt et vågent øje med, at ingen ubudne gæster kantede sig gennem afspærringen.

Sæl’følgelig en uventet gæst
Kun en enkelt gæst sneg sig ’under radaren’. Det var en sæl. Pludselig stak den sit våde hoved op over vandkanten i havnebassinet for, med sine store øjne at se, hvad der dog var på færde. Tilsyneladende tabte den hurtigt interessen og dykkede igen. Den havde nok fået øje på en lækker sild…
Og så kom de, flankeret af politibetjente på motorcykler og en mørk bil, hvor nogle sikkert meget hemmelige sikkerhedsfolk gemte sig bag de tonede ruder.

Blomsterpige stod klar

Den røde løber var rullet ud og blomsterpigen, Emily Sofie Ewert-Junge fra Esbjerg Roklub, stod klar med en smuk buket. Formanden for det kommunale Kultur- og Fritidsudvalg, Jakob Lose, frøs tappert i sit mørke jakkesæt, mens han gik gæsterne i møde. Det var nemlig ham, der skulle forestå den officielle modtagelse. Af samme grund var han kommet i god tid. Modtagelseskomiteen bestod desuden af stadsarkitekt Morten Harder samt lederen af centrets brugerråd, Lars Bisgaard.

Gav sig god tid til at snakke

Den anonyme minibus parkerede, og ud steg kronprinsparret i selskab med borgmester Jesper Frost Rasmussen og hans partner, Gitte Kirkegaard. På vej mod den røde løber gav de royale gæster sig tid til at hilse på publikum, ikke mindst kronprinsesse Mary delte gavmildt ud af håndtryk og hilsner.
Kort efter forsvandt de alle op ad trappen og ind i centret. Her var der rundvisning med fokus på bygningens spændende arkitektur samt god tid til at tale med repræsentanter for de mange brugere af Maritimt Center. Herefter myldrede alle ud igen, hvor kronprisparret blev mødt med sang, inden kronprins Frederik forestod den traditionelle standerstrygning hos Esbjerg Roklub. Dermed var besøget slut, og mange var blevet en god oplevelse rigere.

Tekst og foto: Jens Bytoft

Tekst:

Relaterede artikler

Top