Grandelaug-millioner fordelt – hvis projekterne realiseres

KULTURHUSE – Generalforsamlingen i Hjerting Grandelaug den 25. marts blev afviklet uden de store sværdslag.

Aftenens helt centrale punkt var fordeling af den store sum på ca. syv mio. kr. fra salget af byggegrunde på Jagtvænget til to forskellige kulturhusprojekter.

Her vedtog forsamlingen bestyrelsens forslag om to store donationer: 2,5 mio. kr. til Hjerting IF’s projekt ’Hjerting Sport- og Kulturhus’ og 2,3 mio. kr. til Stiftelsen Jon & Dittes Hus’ projekt for en stor udvidelse med tilbygning af kulturhuset ’Laden’.

Bestyrelsen havde foreslået, at pengene skulle udbetales ’efter nærmere forhandling’, men den formulering gav anledning til debat. Efter lidt snak om fortolkningen besluttede en enig forsamling at ændre teksten til udbetaling ’efter nærmere aftale.’

Ingen blancocheck

Umiddelbart kunne det lyde som en opblødning af kravene til projekternes indhold, men formanden for Hjerting Grandelaug understreger, at det ikke er tilfældet.

”Hvis projekterne ikke bliver til noget, så får de ingen penge. Det er jo ikke en blankocheck, vi giver dem, og vi skal være sikre på, at pengene bruges på den måde, det var tiltænkt,” fastslår oldermand Poul Erik Laursen, Hjerting Grandelaug.

”Jeg ved, at HIF er tæt på at have de 17 mio. kr., de skal bruge, mens Jon & Dittes Hus mangler temmelig mange penge. Men bestyrelsen her er overhovedet ikke i tvivl om, at deres projekt nok skal komme i gang, og det har jo også et noget mindre budget. Og så længe vi beholder pengene, er jeg sådan set ligeglad, om der går to eller fem år.”

Grandelaug generalforsamling 02

Stor opbakning, men også god ro og orden på Hjerting Grandelaugs generalforsamling.

 

For grandelauget var det nemlig også afgørende, at pengene bliver i laugets kasse lige indtil den dag, der konkret er brug for dem til projekterne. Dels for at have snor i pengene, dels for trods alt at sikre en vis renteindtægt trods det aktuelt lave renteniveau.

Ikke en fast tidsfrist

Men der er ikke sat nogen faste tidsfrister for, hvornår projekterne skal realiseres.

Hvad gør I, hvis der f.eks. ikke er sket noget om ti år med det ene eller andet projekt?

”Så er det en ny beslutning for generalforsamlingen, hvis der stilles forslag om at ændre beslutningen,” siger Poul Erik Laursen.

Udover de to store donationer fra generalforsamlingen havde bestyrelsen på forhånd besluttet at tildele Hjerting Kanelaug og Hjerting Lokalarkiv 50.000 kr. hver.

 

 

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top