Fra Guldager til Cambridge

At gå rundt mellem de historiske bygninger i Cambridge er som at høre historiens vingesus. Foto: Privat

Magnus Bannerholt er blevet optaget på Newton og Bohrs Cambridge

Hent hele artiklen som PDF her

UDDANNELSE – Lige nu er Magnus Bannerholt, 21, hjemme hos forældrene på deres midlertidige adresse i Hjerting. Præstegården i Guldager er revet ned, og en ny skal bygges. Desuden forhindrer coronasituationen ham i at rejse til England igen efter juleferien.

Magnus startede på Cambridge i september 2020. Foto: Privat

Magnus startede på Cambridge i september 2020. Foto: Privat

Men når han er på sit universitet, er han i en verden, mange nok vil misunde ham. Når han går rundt der på campus i Cambridge nord for London kan han virkelig mærke historiens vingesus.

Parti fra campus. Mere engelsk kan det vist ikke blive. Foto: Privat.

De ældste af det verdenskendte universitets bygninger er fra 1300-tallet, og når han går rundt der, kan han både se Isaac Newtons berømte æbletræ og den bygning, Niels Bohr boede i som studerende, fortæller han. Han bor selv på et ’college’ fra starten af 1900-tallet.

Studielegat fra Rybners
Magnus Bannerholt, der har en flot studentereksamen fra 2019 plus et studielegat på 50.0000 kroner fra Rybners i rygsækken, har siden september 2020 studeret engelsk sprog og litteratur i Cambridge.
Interessen har han ikke fra fremmede.
”Det startede med, at min far anbefalede mig nogle bøger. Så begyndte jeg selv at lede og fandt ligesindede på nettet. De foraer var mest engelsksprogede, så derfor gik min interesse den vej,” fortæller han.
”Min engelsklærer i gymnasiet foreslog mig at læse engelsk i udlandet, og jeg søgte ind på fem universiteter. Jeg ville dog helst på Cambridge, da de er stærke på litteratur. Jeg kom til optagelsesprøve i Odense – de har også optagelsesprøver i København – hvorefter jeg kom til samtale med først én og så to professorer på Cambridge. Svaret fik jeg en nat, vi var på ferie i New Zealand i starten af 2020. Jeg tjekkede hver halve time, og så var jeg kommet ind,” fortæller han med et smil.
Afgangen til Cambridge via fly fra Billund og kun tre kvarters togkørsel fra Stansted skete i huj og hast. Det skyldtes coronasituationen.
”Jeg havde lige halvandet døgn! Men jeg nåede at få RUS-ugen med, selv om den slet ikke var, som den plejede at være,” fortæller Magnus.
Det allerbedste ved Cambridge er han ikke i tvivl om:
”De har vanvittigt dygtige professorer, de bedste fra hele verden. Jeg får et utroligt godt udbytte ud af det,” slutter han.

At gå rundt mellem de historiske bygninger i Cambridge er som at høre historiens vingesus. Foto: Privat

At gå rundt mellem de historiske bygninger i Cambridge er som at høre historiens vingesus. Foto: Privat

Tekst: Finn Arne Hansen

Tekst:
Tags

Relaterede artikler

Top