Endeligt forslag til nyt busnet sendt i høring

BUSRUTER – Som omtalt flere gange i Hjerting Posten er Esbjerg Kommune på vej med en helt ny struktur for busbetjeningen, hvor tavlen viskes helt ren, og ruterne omlægges helt fra bunden.

Det sker ud fra det såkaldte stambus-princip, der betyder færre ruter med højere frekvens (det vil sige flere afgange), og det endelige forslag er nu sendt i høring frem til 3. februar.

Se det nye rutekort i stor størrelse

Se interaktivt webkort hos Esbjerg Kommune

Et af de foreløbige kritikpunkter har været, at busbetjeningen forsvinder for hele Sjelborg- og Marbæk-området, herunder for den store campingplads Sjelborg Camping.

Sjelborg-rute ikke død

Det er dog værd at bemærke, at den sag ifølge udvalgsformanden ikke er død, så ovenstående rutekort kan stadig nå at ændre sig (se boks nedenfor).

For vores område betyder de nye ruter også en række andre ændringer, positive eller negative alt efter ståsted, hvor man normalt venter på bussen.

”Det er klart, at når man vælger at gå fra at lave lappeløsning og til at revolutionere hele vores bybussystem, så kan der jo være nogle nåle i høstakken, vi kan have overset. Derfor tænker vi, at det er meget klogt at sende køreplanen ud til borgerne, så de forhåbentlig ser det som en konstruktiv mulighed for at melde ind,” siger formand for Teknik & Byggeudvalget Anders Kronborg (S).

Flere penge i spil

Han understreger også, at forarbejdet til den nye busstruktur har været meget grundigt, og kommunen investerer endnu flere penge i at give hele området et løft.

”Det er absolut ikke en spareøvelse det her – tværtimod. Vi er faktisk ude og pumpe millioner ind i det her,” påpeger udvalgsformanden.

Den nye høringsrunde er en frivillig høring, hvor forslag og bemærkninger skal indsendes senest fredag den 3. februar kl. 12. Det kan ske nemt via hjemmesiden esbjergkommune.dk/busbetjening-høring, hvor man også kan finde mere info om baggrunden for de nye busruter og køreplaner for de enkelte ruter.

Interaktivt webkort

Her finder man også et nyt, interaktivt rutekort, hvor man f.eks. kan zoome ind på et givent punkt og finde busruterne i nærheden, klikke på dem og se køreplaner.

 

 

 

Sjelborg-rute spræller endnu

sjelborg-camping-02

Ejeren af Sjelborg Camping, Christian Willadsen, er blandt dem, der har protesteret over nedlæggelse af bussen til Sjelborg og Marbæk.

PROTESTER – Hvordan kan man satse på turisme og have store ambitioner for borgernes brug af Marbæk-området – og samtidig lukke busruten til en af områdets største campingpladser og vores største naturområde?

Det har borgere i Sjelborg og ejeren af Sjelborg Camping undret sig højlydt over i deres første høringssvar i efteråret.

Men selvom ruten til Sjelborg er sløjfet på det nye kort, er sagen ikke død endnu.

”Ejeren af Sjelborg Camping har været til møde på mit kontor, og vi har vi har haft en meget konstruktiv dialog,” siger formand for Teknik & Byggeudvalget Anders Kronborg.

”Vi er i gang med at se, om der kan findes en løsning og kigger på, om der er nogle muligheder.”

Kunne det være f.eks. en sommerbetjening af Sjelborg-området?

”Jeg tror, jeg gør høringen en bjørnetjeneste ved at sige mere om det, mens vi er i gang. Men sagen er absolut ikke død – den lever, og vi er i gang med at se, om vi kan gøre noget.”

Tekst:

Relaterede artikler

Top