Udvalgsformand åbner busdør på klem for Sjelborg

Hjerting Postens omtale 28. september.

 

BUSRUTER – Hvis vi har overset noget, så lad os snakke om det – også hvis I måske har overset de alternative muligheder med Flexbus-systemet.

Sådan lyder det kort fortalt fra formanden for Esbjerg Kommunes Teknik & Byggeudvalg, Anders Kronborg (S) som reaktion på protesterne fra Sjelborg over tabet af busbetjening fra næste sommer.

Hent oplæg til ny busplan

Han står ved beslutningen om at viske tavlen ren for den kollektive trafik i kommunen og lave et helt nyt system med såkaldte stambusser på færre ruter med højere frekvens.

”Vi skulle se på nogle af de ruter, der var meget dyre at drive. Men hvis der er noget, vi har overset eller nogle gode argumenter, så holder jeg gerne et møde med campingpladsejeren,” lyder det fra Anders Kronborg som svar på protesten fra Sjelborg Camping.

Som beskrevet i sidste udgave af Hjerting Posten undrer Christian Willadsen fra Sjelborg Camping sig over, at bussen nedlægges trods de store ambitioner for Marbæk-området, og at der bruges trafiktal fra en tælling, hvor pladsen var lukket.

”Jeg har spurgt ind til det og fået at vide, at vi også har tallene fra rejsekortet for hele året,” lyder forsvaret fra Anders Kronborg, der samtidig byder på en kop kaffe og en drøftelse.

”Der kan sagtens være en sten i skoen hist og pist, og jeg vil da ikke afvise, at vi på sigt kan kigge på det her. Kommunen udvikler sig jo også med nye boliger. Men det er jo et kæmpe puslespil det her. Og det er en politisk øvelse, der kræver mod, når man kaster det hele op i luften med et helt nyt system.”

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top