Busskur eller kommune på afveje?

Kunne det famøse busskur i Sjelborg placeres bedre – eller er det mon i virkeligheden overflødigt?

BUSTRAFIK – Er et nyt busskur i Sjelborg helt overflødigt og i bedste fald fejlplaceret?

Forhistorien er nedlæggelse af busruten, der bl.a. går forbi Sjelborg Camping, så tilbage er kun Rute 14 mellem Varde og Esbjerg, der kører otte gange dagligt, men ikke i weekenden.

Alligevel blev der opstillet et nyt busskur, men ikke ude på Sjelborg Kirkevej, hvor bussen kører. Forklaringen fra kommunen er, at skuret ville ødelægge oversigtsforholdene for trafikanter fra sidevejene.

Hjerting Posten har lavet sin egen ’husmandsvisualisering’ så præcist som muligt, og den indikerer, at skuret måske alligevel kunne placeres rigtigt (se nedenfor).

Her ser man oversigtsforholdene ved udkørsel fra Sjelborg Strandvej til Sjelborg Kirkevej…

…og her er Hjerting Postens uvidenskabelige ‘husmandsvisualisering’ med busskuret indsat

I den anledning har vi spurgt den ansvarlige hos kommunen, om man selv har lavet en visualisering.

”Det ved jeg faktisk ikke, men det forventer jeg da. Der er i hvert fald taget fotos, der viser, at vejen buer, så oversigtsforholdene er lidt vanskelige,” siger Morten Andersson, drift og anlægschef i Vej & Park.

Har I overvejet et halvtag eller gennemsigtigt skur?

”Njarh – det har vi ikke. Det her er en lidt pudsig sag, for typisk sætter vi ikke læskærme og den slags op, når vi er væk fra bymæssig bebyggelse.”

Hvorfor så her?

”Det kan jeg altså ikke svare dig på. Om det har i et eller andet omfang været for at tilgodese campingpladsens gæster ved jeg ikke,” siger Morten Andersson

Hvorfor i det hele taget et nyt skur lige nu – ruten og trafikken er jo kraftigt beskåret?

”Jamenøeh – det er da et godt spørgsmål.”

 

Men hvis man sidder i skuret – med ryggen til bussen mod Esbjerg – kan man på grund af oversigten jo ikke se bussen og nå at stoppe den?

”Igen må jeg være dig svar skyldig.”

Morten – er det her ikke bare en smutter?

”Det ved jeg ikke, om det er. Vi synes faktisk, vi har gjort noget for at tilgodese passager ude fra campingpladsen, og vi kunne ikke få ruten helt ud forbi pladsen. Nu vil jeg ikke sige mere, men kan du ikke skrive en mail til mig,” slutter Morten Andersson, der tidligere har udtalt sig detaljeret om sagen til Jydske Vestkysten – dog uden opfølgende spørgsmål.

Vej & Park oplyser, at et helt nyt standardskur koster 35.000 kr., men inden deadline kunne det ikke bekræftes, om skuret i Sjelborg er en renoveret udgave.

Tekst:

Relaterede artikler

Top