Ejer af Troldehulen nægter at tro på ny lov om børnepasning

S-regeringen og dens støttepartier vil forbyde ejere af private pasningstilbud at få overskud

Hent hele artiklen som PDF her

POLITIK – I de første meldinger om finansloven for 2021 var der utallige eksempler på, hvor mange milliarder kroner, regeringen og dens støttepartier ville give til gode formål. Men efter en uges tid afslørede Dansk Industri i sit nyhedsbrev, at der også var opsigtsvækkende tidsler i buketten: Et hedt ønske fra især Enhedslisten om at forbyde udlodning af ’profit’ til ejerne af private pasningstilbud.
Den nok største aktør på dette område i 6710 og hele Esbjerg er formentlig Debbie Bisgaard Jensen, der ejer og driver institutionerne Troldehulen, Sapin, Nevel og Blåmuslingen med i alt 250 børn. Nevel i Vester Nebel er lidt speciel. Den har 38 børn i et skoleforløb om demokrati og dannelse. Vi har bedt om hendes kommentar.
”Jeg tror slet ikke på, at det er sådan det bliver. Man må da give os de samme vilkår som privat ældreservice, eller Fakta, der sælger varer til pensionister. Jeg skal vel ikke straffes for at drive min forretning godt,” lyder hendes umiddelbare kommentar.
”Jeg har arbejdet i to år gratis for at opbygge min forretning, og min mand har lagt utallige gratis timer i hjælp til mig også. Jeg gør selv rent, og jeg har hverken en forvaltning, dyre designermøbler eller kommunale services at trække på,” uddyber hun.

Bliver ikke forgyldt
Forgyldt bliver hun slet ikke, selv om hun har et stort ansvar og mange ansatte.
”Jeg giver mig selv en almindelig pædagogløn. Hvis jeg var dagtilbudschef i kommunen, ville jeg tjene fire gange så meget,” påpeger hun.
Hun tror, at det er sagerne om private døgntilbud, der har scoret millioner af kroner, som har udløst lovforslaget. Men hun har ikke fantasi til at forestille sig, at hendes branche også vil blive ramt.
”Vi i den private sektor er et supplement til kommunen og har et godt samarbejde med kommunen. Det kan da godt ske, der skal være et maksimum-beløb, man kan trække ud, men man skal vel ikke straffes for at være god til at drive forretning,” spørger hun og peger på ABC Hjemmeservice som en anden succesfuld privat aktør.
”Hun tvinger jo ikke pensionisterne til at vælge ABC. Nej, kommunen tager ikke skade af at få lidt konkurrence,” slutter hun.

Tekst: Finn Arne Hansen

Tekst:

Relaterede artikler

Der er lukket for kommentarer.

Top