Hjerting Byfest deler penge ud til lokale formål

Kan der med overskud fra Hjerting Byfest spares sammen til en lækker legeplads ved Hjertinghus? Det vil tiden vise.

Hjerting Byfest gav et flot overskud og giver nu tilbage til lokalsamfundet

Hent den originale artikel fra avisen som PDF her

BYFEST – HIF, der står bag Hjerting Byfest, kan se tilbage på en 2024-byfest, der hav et flot overskud. Nu deles der penge ud til lokalsamfundet.
”Vi har takket sponsorer og vi har takket Byfestudvalget for deres fantastiske indsats, men der skal selvfølgelig også sendes en tak til alle jer der besøgte byfesten og brugte nogle gode timer der,” siger HIF-formand Anders Kristensen.
”Formålet med Hjerting Byfest er at skabe en event som samler byen, som skaber rammerne for at mødes med venner, naboer og familie, og som er med til at ’brande’ byen som mere end bare en forstad til Esbjerg,” siger han videre.
”Selvfølgelig har vi også en forhåbning om at skabe et overskud til foreningens drift,” tilføjer han.

Hjertingløbet 2024 blev som altid et trækplaster. Foto: Finn Arne Hansen, Hjerting Posten.

Hjertingløbet 2024 blev som altid et trækplaster. Og Byfesten lykkedes i den grad, at der er penge tilovers til gode formål.

Strategi om indtjening
”Foreningen har sammen med Byfestudvalget lagt den strategi, at vi helst skal tjene 100.000 kroner på arrangementet i gennemsnit per år. I år, hvor vejret igen var med os, har overskuddet dog været væsentlig højere. Regner det til næste år så… Men hvad går pengene så til,” spørger han retorisk.
”Da vi åbnede Hjertinghus lavede vi en Helhedsplan, godt hjulpet af Helene Plet fra Plet Arkitektur. Selv om planen næsten har 5-års jubilæum, så er den dog stadig ikke fuldt gennemført. Det tager tid at rejse penge til de forskellige elementer. For eksempel har vi stadig halvandet år tilbage, inden vi har betalt padelbanerne og det rum vi har skabt rundt om dem.”
”I 2025 skulle vi gerne komme med en opdateret Helhedsplan. Det bliver muligt for alle at komme med input inden den endelige version skal laves. Hvis vi er mange, der har de samme drømme, så øger det sandsynligheden for at det rent faktisk lykkedes. Drømmer du for eksempel om en legeplads til dine børn eller børnebørn? Måske er det realistisk inden 2030,” slutter han.
-fina

 

 

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top