Viking i hjertet gennem 25 år

Adm. direktør Henrik Uhd Christensen fra Hjerting kan 1. juli fejre 25 års jubilæum hos Viking Life-Saving Equipment.

JUBILÆUM – Han er vokset op få hundrede meter i luftlinje fra Viking, som har været altdominerende i hans voksne arbejdsliv.

Den 1. juli kan adm. direktør Henrik Uhd Christensen så fejre 25 års jubilæum hos Viking
Life-Saving Equipment, hvor han startede som markedsøkonom trainee i 1992.

Det er mange landshold og regeringer siden. Men den unge mand blev fanget af ånden hos ’Vikingerne’.

”Dengang havde jeg jo ikke forestillet mig eller reflekteret over, at jeg skulle være i en virksomhed så mange år. Men det var et godt sted at være lige fra starten,” husker Henrik Uhd Christensen.

”Dét, der hænger ved fra den første tid, var, at man meget hurtigt fik et meget stort ansvar og store frihedsgrader. Hvis man gjorde det med ordentlighed og dygtighed, så var mulighederne der – lige fra starten.”

Efter trainee-tiden blev unge Uhd eksportsælger i Skandinavien og Tyskland, og i 1995 blev han tilbudt at starte et nyt datterselskab fra bunden i Tyskland.

Den officielle start gik 1. marts 1996 med base i Hamburg, hvor han flyttede ned med sin familie og boede i tre år.

”Vi fik barn nummer to i Tyskland, og min kone ville gerne tilbage til det danske. Så i en periode fortsatte jeg med ansvaret for Tyskland, hvor jeg var to dage om ugen, og kombinerede med nogle koncernopgaver i hovedkvarteret,” fortæller Henrik Uhd Christensen.

Ved årtusindskiftet fik han globalt ansvar for salg og marketing, siden kom flere opgaver med udvikling og strategi, og han trådte ind i direktionen.

Tages ånd og kultur

I 2010 tog han sidste trin op af stigen og blev CEO efter Kjeld Amann. Kort forinden var den mangeårige drivkraft og bestyrelses-
formand, nu afdøde Tage Sørensen også trådt af.

Det skete efter historiske 50 år i formandsstolen. Hans værdier har naturligvis præget Viking, efter Tage Sørensen i sin tid reddede den lille, oprindelige virksomhed fra en truende konkurs og udviklede den.

”Hos Viking har der altid været en god ånd og en god kultur. Det bedste ved jobbet er kombinationen af vores værdier, sigtet med virksomheden og de langsigtede målsætninger med tålmodighed til at gøre det rigtige,” siger Henrik Uhd Christensen.

Stærkt ejerskab

Hvordan var dit forhold til Tage Sørensen?

”Det var jo godt, men ikke bedre, at Tage altid har været ret direkte, præcis og kontant i sin styring. Han har altid haft klare holdninger. Men når jeg kigger tilbage efter mange år, så kan jeg ikke komme i tanke om en eneste gang, Tage har sagt nej til et investeringsforslag.”

25 år samme sted – for nogle er det skældsord i disse tider?

”Det har jeg ingen problemer med. Så længe det er spændende og udviklende, er det jo ikke så meget et spørgsmål, om hvor længe man har været der, men om man kan se nogle perspektiver i det. Og det er der masser af.”

Henrik Uhd Christensen er 47 år og bor i Hjerting med sin hustru Sonja, der klarer hjemmefronten.

De har to sønner på 18 og 21 – den ene læser i Aarhus, og den anden er på vej.

Fritiden er sparsom, men bruges på lidt løb og mountainbike og ellers prioriteres primært rejser med
familien.

Tekst:

Relaterede artikler

Top