Gaveregn og blæst over Esbjerg Strand

Se hele artiklen i PDF-format

BILLEDGALLERI:

INDVIELSE – Vejret var meget vestjysk, men det kan umuligt have været Tage Sørensens opførsel gennem et århundrede, der dikterede regn og kraftig blæst på hans store dag.

Den gavmilde mæcen fejrede sin 100 års fødselsdag med at afsløre sin seneste gave til byen, skulpturen ’Esbjerg Skibet’. Det 35 ton tunge granitværk er opstillet ud mod havet ved Semco Maritimes nye domicil for enden af Molevej, hvor første etape af den nye Esbjerg Strand er i fuld gang med at skyde op.

Inden da kunne de mange hundrede fremmødte gæster lune sig med en kop varm gløgg i et festtelt, der blev fyldt til sidste plads.

”Jeg er beæret over fremmødet – det er jo næsten et helt folkemøde,” lød det fra Tage Sørensen.

Og i vanlig beskeden stil mindede det modne fødselsdagsbarn om, at det var skulpturen og ikke ham, der skulle være dagens hovedperson.

For en gangs skyld var det dog også byens tur til at give en gave til Tage Sørensen.

Borgmester Johnny Søtrup indledte med at bemærke, at vejret umuligt kunne have været dårlige for 100 år siden og mindede om fødselarens store betydning for byen og borgerne samt erhvervs- og kulturlivet.

 

Sørensen sat på plads

”På byens vegne har vi fundet frem til en passende gave, for pladsen ved ’Esbjerg Skibet’ har jo ikke fået et navn endnu. Men fremover skal den bære navnet ’Tage Sørensens Plads’ som et symbol på vores taknemmelighed for dit og familiens store engagement i vores lokalområde,” sagde Johnny Søtrup.

Gaven blev pakket ud med det samme – et stort gadeskilt med pladsens nye navn – og blev overrakt til en stolt Tage Sørensen.

Derefter vovede fødselar og gæster sig ud i blæsten for at afsløre skulpturen. Presenningen drillede lidt, for den var surret ekstra hårdt.

Stormen Gorm havde nemlig sørget for en lidt for tidlig afsløring et par dage tidligere. Men endelig lykkedes det, så ’Esbjerg Skibet’ kunne stævne ud i fri til masser af vind i sejlene og begejstrede klapsalver.

 

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top