Venlighed og ordentlighed kan godt betale sig

Erhvervsmanden Erik Bank Lauridsen fra Hjerting portrætteres i velskreven bog af journalist Kurt Henriksen, Hjerting

Hent artiklen som PDF

PORTRÆTBOG – Du skal starte tidligt i dit liv, du skal knokle, og du skal turde tage en chance på de rigtige tidspunkter med de rigtige partnere. Så kan du blive en succesfuld forretningsmand. Og du kan faktisk også være venlig og ordentlig på samme tid.
Det er den røde tråd i en ny, velskreven og munter portrætbog, som journalist Kurt Henriksen fra Hjerting netop har skrevet om Erik Bank Lauridsen, også Hjerting. Titlen er Erik Bank Lauridsen Erhvervsmanden og mennesket bag Baldur, Cocio og meget, meget andet.

 Faderen, Johannes Lauridsen måtte lære at brygge hvidtøl, da han overtog Boldesager Bryggeri.

Johannes Lauridsen ved sin lastbil som kaldtes Dora. Johannes Lauridsen ejede Boldesager Bryggeri fra 1944 til 1976, hvor det blev overtaget af sønnerne Erik og Kurt Bank Lauridsen.

Erik Bank Lauridsen, der nok især kendes af de fleste nutidige læsere for den store succes med Cocio, Hjerting Badehotel, Fanø Krogaard og Fanø Bryghus, fylder 70 år den 31. januar, og det er i den anledning, bogen er lavet. Første oplag er på 750 styk, og foruden familie, venner og forretningsforbindelser, der får den, kan den snart købes i Warmings Boghandel i Esbjerg.
Bogen er let læst. Vi er med forfatteren, når han følger den kendte erhvervsmand i Andalusien og herhjemme, og når han dykker ned i Erik Bank Lauridsens fortid som ordblind og meget foretagsom bryggerisøn, pigtrådsmusiker, revisorlærling, adoptivfar og ikke mindst forretningsmand med et skarpt øje for gode investeringer og med en sikker fornemmelse for, hvem han kan stole på og tør satse stort sammen med.

Der er knoklet hårdt
Bogen er pakket med god indsigt i Erik Bank Lauridsens lange karriere.  Der er blevet knoklet hårdt og målrettet fra de unge år, og der er blevet taget mange kampe og forhandlinger i løbet af årene. Det er ikke alle beskåret at have de evner.
Men hvor kom idéen fra, og hvordan har det været at blive interviewet om sit liv? Det tog vi på besøg hos Erik og Dorte Bank Lauridsen for at høre lidt mere om i anledning af udgivelsen.
”Det udspandt sig af, at vi syntes, vi havde prøvet så meget og gerne ville fortælle lidt om det til vores efterkommere, vores børn og børnebørn. Livet har lært os meget, og nu turde vi godt. Og så var jeg så heldig at have haft kontakt til Kurt Henriksen tidligere, da han lavede en artikel om os. Den var så velskreven, at jeg godt turde spørge Kurt, om han havde mod på den her opgave,” fortæller Erik Bank Lauridsen.
Det er jo en tillidssag?
”Ja, det er en tillidssag. Du kommer jo til at skulle åbne dig meget op. Der dukker ting op, som jeg og vi måske ikke havde tænkt så meget over tidligere.”
Du siger ofte vi. Det gør du også meget i bogen?
”Ja, vi har været sammen om alt, siden vi mødtes første gang. Vores filosofi er, at vi gør alting sammen. Og det kan udmønte sig i mange forskellige ting. Dorte har mange kompetencer, som jeg ikke har. Hun er god til de bløde værdier, men hun er også god til at skære igennem. Jeg er nok mere sådan mere en ’businessman’ og en idémager.”
Så det er to gode hjerner, der er smeltet sammen?
”Ha ha, det ved jeg ikke, om man kan sige, men vi spiller i hvert fald godt sammen. Og det, at man tør spille sammen med andre mennesker, det udvikler også en.”
Og her er det så, at vi undlader at citere fra bogen, da Dorte og Erik ikke er lige gode til golf. Til den ene parts ærgrelse…Fødselsdagen ved de to ikke så meget om. Den er i hænderne på børnene, som vil overraske fødselaren.
Men bogen, der har hårdt omslag, den kommer til salg hos Warmings Boghandel den 31. januar. Den er på 300 sider og koster 199 kroner. Overskuddet går til Kræftens Bekæmpelse.

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Tekst:

Relaterede artikler

Top