Vellykket Bioblitz gentages

Familien Borg Jensen på jagt efter insekter på marken. Foto: Finn Arne Hansen

DN Esbjerg fik folk fra nær og fjern til at komme til Bioblitz, så arrangementet gentages med stor sikkerhed næste år

Hent artiklen som PDF

KRIBLEKRABLE – 35 deltagere var med, da DN Esbjerg i weekenden den 20. og 21. juni med base på Myrthuegård i Marbæk afviklede et såkaldt Bio­blitz-arrangement.
Her gjaldt om at finde og fotografere så mange dyre- og plantearter som muligt.
”Nogle af de mest nørdede kom helt fra Bornholm, Sjælland og Fyn, og de kom allerede fredag aften og var ude om natten, hvor de samlede over 100 arter, især natsværmere, og så overnattede de til lørdag,” fortæller idémanden, næstformand Carsten Mathiesen med glød og begejstring.
”Det var et fantastisk arrangement med meget engagerede og entusiastiske deltagere, der virkelig gik på med krum hals. Nogle af deltagerne er blandt Danmarks bedste nørder indenfor deres felt og det lykkedes at registrere cirka 650 plante- og dyrearter. Indenfor disse kan blandt andet nævnes sommerfugle, planter, svampe, fugle og ’kriblekrable-dyr’,” fortæller han.

Gratis arrangement
Arrangementet var gratis for deltagerne, da udgifterne til bespisning samt overnatning blev betalt af Danmarks Naturfredningsforening. Deltagerne udtrykte stor begejstring for de skønne buffeter, de blev trakteret med dagen lang, samt den meget flotte og varierede natur.
”Det meget vellykkede arrangement giver blod på tanden til at afholde et lignende arrangement næste år, og det kan nemt blive en tilbagevendende begivenhed,” tilføjer Carsten.
Dagen startede med et lækkert morgenbord, hvor deltagerne blev introduceret for hinanden og der blev givet praktiske oplysninger af arrangørerne, hvorefter deltagerne blev sluppet løs i Marbæk-området med lup og net. Ved tilbagekomsten blev der virkelig nørdet med fagbøgerne, og der var generelt en meget positiv og god stemning for hele arrangementet.

Dette lille, tynde blå insekt er en flagermus-vandnymfe. Foto: Niels Ole Nissen

Viden blev delt på kryds og tværs og blev taget med hjem. Der blev funder flere arter, der ikke før har været registreret i Marbæk-området. Af sjældne og truede arter blev blandt andet fundet plettet gøgeurt, klokke-ensian, guldblomme og liden vintergrøn.

Denne sommerfugl hedder Aurora på latin. Foto: Niels Ole Nissen.

-fina

Tekst:

Relaterede artikler

Der er lukket for kommentarer.

Top